Latest Posts

Završeno Otvoreno prvenstvo SKIIKS i VIP revijalna trka

Bjelašnica je tako dobila još jedno takmičenje koje potvrđuje da možemo svi zajedno biti dio svjetske i evropske ski scene. U ovoj namjeri najviše podrške smo dobili od  NLB banke  koja je prepoznala važnost projekta koji je vezani za priorodu, zdrav život i sport. Iako su temperature bile daleko ispod nule , i do -22 uz osmjeh , uz raspoloženje i dobru muziku svi su se ugrijali i osjećali kao dio jedne prave ski porodice. 

Udruženje Skijaški klub SKIIKS je od samog početka stvaranja ideje smatralo da je ovo odlična prilika za promociju zdravog života ali i alpskog skijanja za djecu i odrasle, te aktiviranje sadašnje i bivše ski zajednice uopšte.

Djeca su odmjerila snage u alpskom skijanju, bilo je i suza i osmijeha, ali najviše od svega je dominiralo prijateljstvo. Na dečijoj trci je prvi put prmovirano live praćenje rezultata koje je omogućilo svima da prate rezultate i iz svojih domova.

- Advertisement -

Svi rezultati se mogu vidjeti na web stranici skijaškog kluba SKIIKS  www.skiiks.ba

Mali spetakl u organizaciji je ostavljen za večernje sate kada je održana VIP revijalna trka.

Sa preko 20 parova skijaši su se okušali u paralel slalomu koji je dao posebnu čar čitavoj večeri. Među skijašima mogli su se sresti gosti iz svijeta mode, politike, medicine, ali i iz medija i bankarskog sektora i naravno ski treneri. Teško je riječima opisati atmosferu stoga više pogledajte u galeriji slika.

Uz mnoge pohvale Skijaški klub SKIIKS skuplja svoje emocije i već počinje planirati novu VIP revijalnu trku koja će nadamo se biti jednako dobra. Uz poštovanje epidemiloških mjera sponzorima i učesnicima smo se zahvalili kratkom zakuskom i druženjem koje nam je omogućila NLB banka a sve pripremilo ljubazno osoblje  restorana Benetton.

Čitava organizcija  ne bi bila moguća bez radnika ZOI-a, GSS, hitne pomoći, sudija, skijaša, i roditeljia.

Posebna zahvalnost se upućuje sponzorima i prijateljima  koji su podržali ovaj event, a to su : NLB Banka, Opstina Novi Grad,NATUZZI, Teknoxgroup CAT, Sante, Comprex Atomic, Event Tim, Alfa Romeo, MUJKANOVIĆ Zubotehnički Laboratorij, EDGE d.o.o., Restoran Benetton,  Orbico i medijski partneri KLIX , RSG radio, Antena, Mix i Gracija.

O udruženju: Udruženje skijaški klub  “SKIIKS”  je neprofitno sportsko udruženje nastalo iz ideje popularizacije skijaškog sporta među mladima kao i promocije pozitivnih društvenih vrijednosti uopšte. Cilj udruženja je da  doprinese boljem i zdravijem društvu u Bosni i Hercegovini. Članovi kluba obiluju prethodnim iskustvom i rezultatima koje su ostvarili kroz višegodišnje predano treniranje i rad na različitim projektima.

Latest Posts

Don't Miss