Monday, June 24, 2024

Wizz Air najavio novu avioliniju iz Sarajeva

Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, objavila je danas da uvodi novu rutu iz Sarajeva do Londona. Letovi će se odvijati dvaput sedmično, svakog utorka i subote. Prvi let sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Aerodroma Luton  London zakazan je za 29. mart 2022. godine, a karte su već dostupne u online prodaji na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji po cijeni od 38,99 KM / 17,99 GBP*.

S obzirom da se restrikcije putovanja mogu promijeniti, Wizz Air savjetuje putnicima da na vrijeme provjere propise o putovanju. WIZZ Travel Planning Map pomaže putnicima da provjere trenutne uslove putovanja unutar Wizz Airove mreže. Stranica označena bojama sada je optimizirana za upotrebu na mobitelima i prikazuje obimnu kartu odredišta na koja se putnici mogu ukrcati s relevantnim linkovima na web stranice vlada, stranice za putovanja i sve obrasce koje je potrebno ispuniti prije polaska.

Osim toga, da bi osigurao ugodno iskustvo putovanja, Wizz Air svojim putnicima nudi razne usluge. Dodavanjem WIZZ Flex opcije svojoj rezervaciji putnici mogu biti sigurni da, ukoliko se okolnosti promijene ili jednostavno požele putovati na drugi datum ili novo odredište, mogu ponovo rezervisati kartu za bilo koji let Wizz Aira po svom izboru.

Kako bi pomogao putnicima i posadi da putuju sigurno i bezbrižno, Wizz Air je uveo dodatne higijenske mjere kako bi podržao socijalno distanciranje tokom ukrcavanja i iskrcavanja. Kako bi se smanjila nebitna interakcija na aerodromu, kupcima se savjetuje da check in i bilo kakvu kupovinu, kao što je plaćanje dodatnih torbi, izvrše putem interneta. Kako zemlje počinju ublažavati ograničenja, važno je napomenuti da se putnici moraju pridržavati propisa o nošenju maski u svim avionima Wizz Aira kao dio sigurnosnih mjera.

Paulina Gosk, voditeljica korporativnih komunikacija u Wizz Airu, izjavila je ovim povodom: “Sretni smo što možemo najaviti ekspanziju naše mreže letova iz Sarajeva dodavanjem Londona kao atraktivne destinacije za turistička i poslovna putovanja. Naša posada će vas s radošću dočekati na letovima u našim modernim letjelicama“.

WIZZ AIROVA NOVA RUTA IZ SARAJEVA

RUTADANICIJENE OD*LETOVI OD
SARAJEVO – LONDON LUTONutorak, subota17,99 GBP / 38,99 KM29. marta 2022.

 

Možda vas zanima

spot_img
spot_img