Latest Posts

Večeras: Koncertni program Sarajevo International Guitar Festivala završit će nastupom Carla Curatola!

Italijanski gitarista s karijerom u usponu, Carlo Curatolo, 22. novembra 2020. godine s početkom u 20.30h sati zaokružit će koncertni dio devetog Sarajevo International Guitar Festivala. Deveto festivalsko izdanje do sada je javnosti prezentiralo četiri online koncerta, a programska završnica pripala je perspektivnom EruoStrings artistu, koji je karijeru oblikovao na koncertnim pozornicama Slovačke, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva i Italije. Programski odabir Carla Curatola planiran za nedjeljno veče uključivat će djela latinsko-američkih i španskih kompozitora čija su ostvarenja 

obilježila gitarističku literaturu 19. i 20. stoljeća.  Manuel Ponce  

(Sonatina Meridional), Isac  Albéniz (Cadiz, Cordoba, Sevilla), te  

- Advertisement -

Augustin Barrios Mangoré  (Una limosna por el amor de Dios) neka su od djela koja će zazvučati pod prstima Curatola te tako  sarajevskoj publici pružiti vrstan umjetnički užitak.

Inače, Sarajevo International Guitar Festival nakon uspješno realiziranog koncertnog programa planira i organizaciju online takmičenja u no-age kategoriji koje će se desiti posljednjeg vikenda u mjesecu novembru. Pobjednik takmičenja ujedno će ponijeti i titulu EuroStrings artista za BiH, te će tokom naredne godine postati državni predstavnik na  evropskim festivalskim takmičenjima koja čine dio EuroString platforme.

 

Sve evente Festivala moguće je pratiti putem zvanične fb stranice Sarajevo International Guitar Festival!

 

Foto: Carlo Curatolo

Latest Posts

Don't Miss