Latest Posts

Top 5 nadolazećih igara za savršeni gejming na televizoru

Svi gejmeri, bez obzira smatraju li se amaterima koji gejmaju u slobodno vrijeme ili pak pravim virtuelnim profesionalcima, uvijek prate šta se događa na sceni videoigara. Svake godine po društvenim mrežama i specijaliziranim portalima pratimo vijesti gejming izdavača o nadolazećim naslovima. Od nastavaka i ekspanzija, bolje grafike, napredne umjetne inteligencije pa sve do priča čije radnje oduzimaju dah, s nestrpljenjem uvijek čekamo – šta je sljedeće? Sve su to opravdanja za gejmanje dugo, dugo u noć, kada se sljedeći dan probudimo umorni, ali zato nasmiješeni.

Tako i ove godine s velikim nestrpljenjem iščekujemo dolazak novih nastavaka vrhunskih videoigara, ili nešto sasvim novo što gejming svijet još nije vidio. Velik dio gejmera, moći će svestrano gejmati upravo na televizorima, koji u 21. stoljeću nisu samo ekran za gledanje vijesti, serija i filmova. Naime, savremeni televizori, osim kućnih asistenata i fitnes savjetnika, služe i kao prave gejming zvijeri za igranje i po nekoliko sati bez prestanka. S odličnim gejming televizorima, poput nove Samsung Neo QLED serije, nema osjećaja krivice kada zbog gejminga zaboravimo na životne obaveze jer sve funkcionira jednostavno – savršeno.

- Advertisement -

Zato smo za vas izdvojili 5 nadolazećih videoigara koje gejmeri željno iščekuju, a kada budu službeno predstavljeni očekuju sa sobom donijeti nevjerovatno gejming iskustvo. Sigurni smo da ih i vi također jedva čekate! ??

  1. Far Cry 6

Far Cry je oduvijek bila i ostala videoigra puna adrenalina. Posebno osmišljen gameplay gerilskog ratovanja, gdje igrač samostalno neutralizira neprijateljske baze planiranjem, strateškim razmišljanjem, šuljanjem te brzim reakcijama, urezan je u srce svih gejmera na planeti. Najnoviji nastavak kojeg prema najavama možemo očekivati 7. oktobra 2021. vraća se u tropsko okruženje karipskog otoka Yara, baš onako kako poznajemo ovu igru. U Far Cry igrama općenito, pa tako i u najnovijoj inačici, važno je imati dobro ozvučenje upravo zato kako bi se čulo šuškanje zaštitara dok im se približavate. Možda razmisliti o nabavci jednog Samsung soundbara, koji u kombinaciji s Neo QLED televizorima stvara poseban Q-symphony osjećaj?

  1. Gran Turismo 7

Ko je imao PlayStation u svom životu, sigurno zna za ovu igru. Novije igrači fascinirani su nivoom realizma te osjećam adrenalina po kojima su trkače igre poznate, dok oni iskusniji igrači znaju da ova igra okuplja generacije. Koliko puta ste se kao prijatelji skupili i igrali Gran Turismo jedan protiv drugog? ? Sigurno, mnogo puta, i zato ova igra donosi toliko nostalgije. Nadolazeći Gran Turismo 7 bit će eksluzivan za PlayStation 5, a njegovo iščekivanje do 2022. je uzbudljivo jer nas čeka pravo iskustvo vožnje nove generacije.

  1. Horizon Forbidden West

Prošlu generaciju PlayStation igara obilježile su igre otvorenih svjetova. Gejmeri znaju zašto je to tako – u takvim igrama igrač ima gotovo neograničene mogućnosti gdje se kretati i koje zadatke i misije će prvo obaviti, a tu je i prikupljanja materijala, oružja i slično. U takvom stilu nas čeka i Horizon Forbidden West kojeg možemo očekivati krajem ove godine, gdje u igri možemo vidjeti borbu protiv mehaničkih zvijeri, a priču prati prijetnja crvene kuge koja se pojavila na teritoriji bivše Californije. Moderna igra zahtijeva i moderan uređaj za igranje, zbog čega će te uživati istražujući ovaj nevjerovatni svijet u visokoj 8K rezoluciji koju omogućavaju savremeni Neo QLED televizori.

  1. God of War: Ragnarok

“A Choice From The Gods Is As Useless As The Gods Themselves”… ⚔️ God of War oduvijek je bio, ostao i ostat će kultni gejmerski naslov, kao i njegov protagonista Kratos. Vjerovatno ga zato najviše i iščekujemo, ali zapravo puno o njemu ne znamo osim da se planira za 2022. godinu. Možda je čak tako i bolje, jer kada ga konačno budemo mogli pokrenuti na svojim televizorima, sigurni smo da sljedećih nekoliko dana nećemo moći ustati od svojih televizora. Zasad se moramo zadovoljiti samo – logotipom!

  1. Battlefield 2042

Onaj ko voli pucačine te masivne multiplayer mape za ratovanje, Battlefield je upravo za to krema industrije. Nakon što se vratio “svojim korijenima” u prijašnjem naslovu gdje se radnja odvija u Drugom svjetskog ratu, novi Battlefield događat će se u budućnosti. Ne zna se još puno o novom nastavku kao i s God of War, ali se zna da će podržavati bitke do 128 igrača odjednom, kao i priču koja će se bazirati na jednom velikom, dinamičnom konfliktu. Jedva čekamo 22. oktobar ove godine kada je najavljen njegov dolazak!

- Advertisement -

Samsung Neo QLED televizori savršene su gejmer zvijeri koji svojim bogatstvom tehnologija čine svaki sat igranja najvećim užitkom. Zato će ovi nadolazeći gejming naslovi na njima biti prava gejmerska poslastica za svakog igrača, bez obzira bavi li se gejmingom kompetitivno ili koristi videoigre kao način relaksacije poslije posla.

Spremni dočekajte nadolazeće gejming naslove uz Samsung Neo QLED televizore, a više informacija o dostupnim modelima proučite na https://www.samsung.com/ba/tvs/qled-tv/highlights/.

Latest Posts

Don't Miss