Tuesday, July 23, 2024

Svjetski trend i na bh. tržištu: Jana vitamin s kofeinom – nova  članica Jana vitamin porodice

Jana vitamin s kofeinom je inovativni proizvod nastao u razvojno-istraživačkom laboratoriju Jane. Ovo niskoenergetsko piće s prirodnim aromama narandže i  karamele obogaćeno je vitaminima B5, B6 i B12 koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Briga o zdravlju ima nekoliko pretpostavki – zdrava i uravnotežena prehrana, dnevni unos vode, dovoljno kretanja i vježbe te dovoljno sna i odmora. Međutim, čak i kada se pridržavamo ovih načela može se dogoditi da tokom dana osjetimo nedostatak energije, motivacije i fokusa. Kako se vratiti u ritam?

Multitasking više nije odabir, već svakodnevica u kojoj se, ovisno o danu, bolje ili manje dobro snalazimo. Kako vrijeme prolazi energija se smanjuje i organizam treba pomoć da bismo obavili sve planirano. Pad energije manifestira se osjećajem pospanosti, manjkom motivacije i u takvim situacijama mnogi će posegnuti za kratkoročnim rješenjima odnosno namirnicama koje imaju trenutni željeni efekat, no njihova česta i pretjerana konzumacija može imati negativan utjecaj na zdravlje.

Jana vitamin s kofeinom dolazi u flašici od 0,5 l u kojoj je sadržano 70 miligrama prirodnog kofeina dobivenog iz zrna zelene kafe, što je otprilike količina kofeina koju sadrži jedna šoljica espresso kafe. Dok kafa može djelovati kao diuretik i tako pospješiti gubitak vode iz organizma,  nova Jana vitamin će organizmu uz energiju iz kofeina organizmu osigurati i važnu hidrataciju“, istaknula je Sandy Lovković, direktorica razvoja i istraživanja Grupe pića unutar Fortenova grupe.

Kao i ostali proizvodi u porodici Jana vitamin, nova Jana vitamin s kofeinom ne sadrži umjetne boje, konzervanse ni zaslađivače što je čini idealnim  i zdravim izborom za dane pune obaveza. Zato, kada tražite ukusnu hidrataciju s malo kalorija i funkcionalnim sastojcima za smanjenje umora i povratak energije sjetite se probati novu Janu vitamin s kofeinom.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img