Stručnjaci savjetuju / Budite sami svoj frizer: Evo kako da ošišate ispucale krajeve

0
28

Londonski stilista Jamie Stevens, kome brigu o kosi povjeravaju mnoge britanske zvijezde, otkad je zbog koronavirusa postalo opasno ići u frizerske i salone ljepote, predlaže da se ošišamo sami, kod kuće.

“Dok je u slučaju skraćivanja šiški neophodno da kosa bude mokra, kada šišate ispucale krajeve ona bi trebalo da bude suha. Uz ovaj savjet uspjet ćete samo da uklonite krajeve koji ne izgledaju zdravo, a pritom ćete zadržati dužinu kose. Podijelite kosu po sredini i prebacite je ravnomjerno preko oba ramena. Povucite kosu između dva prsta, ravno a ne pod uglom, i štricnite krajeve vrhom makaza. Isto učinite i sa drugom stranom pa, držeći glavu uspravno, provjerite da li su strane jednake dužine”, pojašnjava Stevens.

 

Ovaj stručnjak savjetuje da u kućnim uvjetima ne radite ništa drastično sa kosom, već da za veću transformaciju sačekate vrijeme kada ćete ponovo moći da odete kod frizera.

No, ono što možete da uradite sada, jeste da se usredsredite na zdravlje kose.

“Iskoristite ovo vrijeme da uradite pakovanja i oporavite umorne i beživotne vlasi. Negujte krajeve uz pomoć maslinovog ulja ili kupovnih maski, ali vodite računa o tome da ih ne stavljate na korijen”, podvukao je londonski stilista. 

Izvor: radiosarajevo.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here