Sunday, May 19, 2024

Spoj umjetnosti i tehnologije: Uživajte u portretu “Mona Lise” na Samsung The Frame pametnom televizoru

Kompanija Samsung i muzej Louvre kreirali su potpuno novi digitalni doživljaj na The Frame pametnom televizoru putem Art Storea koji je obogatio svoju kolekciju remek-djelima iz Louvrea

Kompanija Samsung sklopila je saradnju sa svjetski poznatim muzejom Louvre iz Pariza kako bi obogatila umjetničku biblioteku Art Store na Samsung The Frame televizorima. Zajednički cilj ove saradnje je da se ljudima širom svijeta, pomoću inovativnih tehnologija, omogući  uživanje u čuvenim remek-djelima kao što su “Mona Lisa” Leonarda da Vincija, “Velika odaliska” Jean Augustea Dominiquea Ingresa, “Sloboda vodi narod” Ferdinanda Victora Eugènea Delacroixa, “Dva lovačka psa vezana za panj” Jacopa Bassana i u drugim nadaleko poznatim umjetničkim djelima.

S obzirom da dizajn The Frame televizora odaje utisak slike na zidu, saradnja kompanije Samsung sa čuvenim muzejom Louvre pruža nove mogućnosti korisnicima ovog modela. Umjetnička biblioteka Art Store odnedavno je obogaćena sa 40 novih slika i fotografija među kojima su poznata remek-djela koja su dio zbirke muzeja Louvre, kao i fotografije samog muzeja.

Korisnici The Frame pametnih televizora, pored toga što imaju savršeno iskustvo u gledanju omiljenih video sadržaja, kada isključe televizor od svog doma mogu da naprave pravu umjetničku galeriju i da uživaju u prikazu čuvenih djela koja su dio zbirke muzeja Louvre i fotografijama muzeja. Zahvaljujući vrhunskoj Quantum Dot tehnologiji, koja čini boje živahnijima i osigurava savršen prikaz slike, umjetnička djela će biti vjerodostojno prenesena na veliki ekran televizora.  

Za Samsung Newsroom napravljen je i ekskluzivni intervju s Yannom Le Touherom, direktorom razvoja, licenciranja robnih marki i komercijalnih partnerstava muzeja Louvre, u okviru kojeg objašnjava šta ova saradnja donosi korisnicima The Frame televizora.  Le Touher navodi da je ova saradnja važan korak u ispunjavanju glavne misije muzeja Louvre, a to je “širenje” umjetnosti sa što većim brojem ljudi.

“Ponosni smo što smo dio istaknutih partnera za Art Store. Zahvaljujući Samsung tehnologiji i inovacijama, imamo priliku omogućiti ljudima da i kod kuće uživaju u reprodukciji svojih omiljenih umjetničkih djela iz Louvrea. Očigledno, ovo ne može zamijeniti posjetu muzeju, ali čvrsto vjerujemo da ćemo u mnoge domove donijeti inspiraciju i radost”, rekao je Le Touher, direktor razvoja, licenciranja robnih marki i komercijalnih partnerstava u Louvreu.

Više informacija o Samsung The Frame pametnom televizoru možete pronaći na:

https://www.samsung.com/ba/lifestyle-tvs/the-frame/

Možda vas zanima

spot_img
spot_img