Saturday, June 22, 2024

Slaven Knezović: Dobra energija je uložena u snimanje serije “Balkanika”

Igrana serija “Balkanika”, domaći uradak koji će zadnjeg dana oktobra doživjeti svoju TV premijeru, uz mlade nade okupio je i iskusne glumce, među kojima je Slaven Knezović.

Regionalno poznati glumac i producent u seriji “Balkanika” tumači lik Klija, sumnjivog čovjeka koji rukovodi poslovima krijumčarenja ljudi preko granice s Hrvatskom.

U razgovoru sa Knezovićem saznajemo da njegovo učešće u seriji nije nimalo slučajno. Sa producentom i režiserom “Balkanike” Marinom Mamuzom sarađivao je i na drugim projektima.

“Marin se odlučio sa bratom Lukom i ekipom iz Livna krenuti na snimanje ove serije, okupio nas je, mi smo se odazvali i krenuli. Mislim da smo obavili dobar posao, dobra energija je u to uložena”, kaže Knezović.

 

Raduje ga što će “Balkanika” biti prikazana na televiziji te poručuje da je to prilika za okupljanje publike različite dobi pred TV ekranima.

“Svi vole pogledati kad je nešto dobro, a ja se nadam da će cijela serija izazvati oduševljenje publike kao što je to učinio njen trailer”, istakao je.

Na pitanje kako vidi budućnost serije, Slaven kaže da se nada kako će naići na pozitivne komentare i da će se početi razmišljati o snimanju nastavka.

“Sada želim da što prije ugleda svjetlo dana i da bude tako dobra kao u traileru”, kaže na kraju.

Uz Knezovića u seriji glume Luka Mamuza, Ivan Šagolj, Zdravko Grgić, Dragan Marinković Maca, Mladen Vulić, Pere Eranović, Stipe Radoja, Ana Uršula Najev, Ana Popović, Enis Tuka, Ivo Krešić, Ivan Skoko i drugi. U seriji se pojavljuje i poznati inovator i biznismen porijeklom iz Livna Mate Rimac.

Sa snimanja serije Balkanika

Možda vas zanima

spot_img
spot_img