Saturday, June 15, 2024

Samsung prešao granicu od milion prodatih primjeraka The Frame televizora u godinu dana

U svega jednoj godini prodato je milion primjeraka The Frame televizora, a očekuje se da će do kraja godine broj primjeraka prodatih od početka distribucije u 2017. premašiti 2 miliona

Kompanija Samsung Electronic objavila je informaciju kako je ove godine prodato više od milion primjeraka The Frame televizora, čime je taj model postao prvi Samsung uređaj iz Lifestyle TV serije koji je prešao milionsku granicu u samo godinu dana. Potaknuto velikom potražnjom na tržištima Sjeverne Amerike i Evrope, očekuje se da ukupna prodaja The Frame televizora, od njegovog puštanja u prodaju 2017. godine, premaši broj od dva miliona do kraja godine.

“The Frame nije samo uređaj za gledanje omiljenih sadržaja, nego i vrhunski lifestyle uređaj koji krasi prostor svojim dizajnom i obogaćuje ga svojim mogućnostima. Ne prestajemo tražiti načine kojima možemo proširiti mogućnosti koje The Frame nudi, kako bismo na inovativan način zadovoljili potrebe i želje korisnika. Istražujemo partnerstva s novim muzejima, galerijama i umjetnicima kako bismo proširili kolekciju umjetničkih djela u Art Store trgovini i korisnicima omogućili da pronađu svoje favorite u bogatom izboru”, izjavio je Simon Sung, izvršni potpredsjednik i voditelj tima prodaje i marketinga Odjela za vizuelno poslovanje kompanije Samsung Electronics.

Spoj inovativnog dizajna i funkcionalnosti

U periodu u kojem korisnici provode sve više vremena u svojim domovima, popularnost sadržaja za kućnu zabavu je porasla, zajedno sa zahtjevima korisnika da ekrani kojima su okruženi budu više od pukog kućanskog uređaja te da oplemene prostor u kojem se nalaze. The Frame savršeno objedinjuje te trendove kako bi korisnicima omogućio spoj forme i funkcionalnosti, čemu serija može zahvaliti za porast prodaje.

U 2020. godini, Samsung je dodao QLED tehnologiju kako bi postigao životopisniji prikaz slike. Televizor sadrži i integrirani senzor kako bi optimizirao svjetlo ekrana u skladu sa okruženjem, te omogućio gledaocima uživanje u potpuno optimizovanom prikazu. U julu 2021. godine, Samsung je predstavio 85“ verziju televizora pa je The Frame sada dostupan u pet različitih veličina, (32“, 55“, 65“, 75“, 85“) što ga čini odličnim izborom za svaki prostor.

Model The Frame televizora iz 2021. godine ima tanak okvir od 24,9 mm, što je gotovo upola tanje od prošlogodišnjeg modela, dok širok izbor okvira u raznim bojama dodaje notu elegancije. Korisnici mogu izabrati prilagodljiv okvir koji izgleda poput pravog okvira za slike u raznim varijantama – bijeli, bež ili smeđi diskretni ravni okvir te nakošeni okvir u bijeloj boji ili boji opeke1. The Frame televizor može se postaviti na TV stalak ili na zid kako bi se dobio izgled kao u galeriji, a odnedavno može se staviti i na studijski stalak.

Probrani sadržaj u Art Store trgovini odabran u saradnji sa strateškim partnerima

Uz unikatan i savremeni dizajn, u središtu The Frame televizora nalazi se Art Store trgovina – vlastita pretplatnička platforma za umjetnost. U trenucima u kojima korisnici ne koriste svoj  The Frame za gledanje sadržaja, mogu koristiti Ambient Mode način rada kako bi izabrali neko od umjetničkih djela koje žele reproducirati na zaslonu, iz bogate biblioteke slika i fotografija, i na taj način pretvoriti svaku prostoriju u umjetničku galeriju ispunjenu najpoznatijim svjetskim likovnim djelima.

Umjetnička galerija unutar vlastitog doma

The Frame Art Store nudi više od 1.500 umjetničkih djela iz svjetski poznatih muzeja i galerija kao što su ruski muzej Hermitage, francuski Louvre i španski muzej Prado. Kroz brojna partnerstva, Samsung je proširio kolekciju dostupnu u Art Store trgovini kako bi obuhvatila unikatna umjetnička djela perspektivnih umjetnika širom svijeta, kao što su Magnum Photos, globalna grupa fotoreportera ili vodeća fotografska kuća YellowKorner. Na taj način možemo stvoriti vlastitu umjetničku galeriju unutar četiri zida, sa  širokim odabirom kultnih umjetničkih djela nadohvat ruke. Uz pomoć umjetne inteligencije, The Frame model televizora iz 2021. godine analizira uzorke i ukuse korisnika te na temelju njih preporučuje nova umjetnička djela.

Verzija The Frame televizora iz 2021. nudi značajno veće kapacitete pohrane od prijašnjih verzija, s 6 GB naspram prijašnjih 500 MB. The Frame sada može pohraniti i do 1.200 slika u 4K rezoluciji, kako bi korisnici mogli odabrati još više umjetničkih djela za svoju ličnu galeriju.

Za više informacija o portfoliju Samsung lifestyle televizora, posjetite https://www.samsung.com/ba/lifestyle-tvs/the-frame/highlights/.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img