Saturday, April 13, 2024

Sajam GTM 2021 održat će se od 27. do 29. aprila

I ove godine sajmovi turizma održavaju se – virtualno. Tako će biti i sa sajmom GTM 2021, koji će se održati od 27. do 29. aprila u bliskoj saradnji Njemačke turističke zajednice (DZT) i Turističke zajednice Meklenburg – Zapadna Pomeranija. Ovim povodom, nedavno reizabrana predsjednica upravnog odbora DZT-a, gospođa Petra Hedorfer, izjavila je da je prošlogodišnji sajam GTM 2020 koji je održan virtualno (odmah nakon početka epidemiološke krize) predstavljao kratkoročnu mjeru koja je primijenjena sa ciljem da se održe jake veze među svim učesnicima turističke industrije.
“Odziv na prošlogodišnji GTM je bio ekstremno pozitivan, ali smo svjesni koliko je velika važnost ličnog kontakta u poslovnom okruženju. Zato sistematski radimo na razvoju našeg marketinškog portfolija, uvodeći nove, hibridne formate komunikacije”, dodala je ona.
Tokom prošlogodišneg GTM-a virtualnu platformu je koristilo preko 450 menadžera turizma iz 49 zemalja kako bi se upoznali sa proizvodima i uslugama više od 250 njemačkih hotela, prevoznika, turističkih organizacija, odmarališta i agencija za dolazni turizam. Uz pomoć aplikacije koju je DZT kreirao za potrebe održavanja sajma, održano je preko 5.700 online sastanaka, a preko 90 % učesnika je izjavilo da su zadovoljni ili veoma zadovoljni svojim učešćem na GTM-u, dok je 92% napravilo nove poslovne kontakte.
Pored toga GTM predstavlja i informativnu platformu koja, putem panel diskusija i vebinara, učesnicima pruža uvid u najnovije trendove i stanje turističkog tržišta. Jedan od trendova koji je sve zastupljeniji su održivi ili ekološki odgovorni odmori.
Od početka krize koja je izazvana koronavirusom, turistička industrija globalno je pod značajnim pritiskom – istraživanja su pokazala da su ekološki osviješćeni odmori u prirodi, ruralnim i manje naseljenim predjelima ono što u ovim okolnostima u velikoj mjeri privlači turiste. Njemačka nudi izuzetan broj opcija koje ispunjavaju očekivanja koja je iznenada nametnula epidemiološka situacija: ona nudi razgranatu mrežu od preko 200.000 kilometara šetačkih staza koje osim uživanja u prirodi pružaju priliku da uživate i u lokalnoj tradiciji, gastronomiji i gostoprimstvu – a da se nijednog trenutka ne osjećate izgubljeno, jer su sve staze jasno i precizno obilježene. Ova vrsta iskustva istovremeno pruža priliku da budemo odgovorni prema sebi, prema drugima i prema prirodi.
Trenutno je na sajtu Turističke organizacije Njemačke dostupno 16 predivnih ideja za ekološki odmor: https://www.germany.travel/en/ms/feel-good/sustainability.html

Mescherin:
Žena sa psom vozi kanu na rijeci Odri/Foto Florian Trykowski

Možda vas zanima

spot_img
spot_img