RECENZIJA IZ IZOLACIJE

0
14

Kako je na testu prošao model Samsung A51

Model A51, koji je zasigurno specifičniji u odnosu na druge verzije Samsungovih telefona, pruža mnoštvo zanimljivih i korisnih karakteristika

Testirao: Tim Gracije

U sedam dana korištenja smartphonea Samsung A51, došli smo do niza pozitivnih zaključaka: model A51, koji je zasigurno specifičniji u odnosu na druge verzije Samsungovih telefona, pruža mnoštvo zanimljivih i korisnih karakteristika. Specifikacije koje telefon čine poželjnim za svakoga, pružit će korisniku fantastičan doživljaj. Veličina i oblik ovog telefona su funkcionalni i pogodni su za držanje, bez obzira na to da li smo u pokretu ili samo stojimo (ili uglavnom sjedimo dok smo u izolaciji ovih dana). Još jedna od stvari koja ovaj telefon čini izuzetnim je definitivno display, veličine šest i po inča. Kvalitet slike zadivit će bilo koga, u Samsungu su se baš potrudili da korisnicima pruže nevjerovatan doživljaj bilježenja uspomena novim modelom. Kvalitet videa, fotografije, čine ovaj telefon jednim od lidera kada su u pitanju telefoni sa oznakom Samsung.

Također, četiri stražnje kamere modela A51 pružaju korisniku potpun ugođaj pri fotografisanju ili snimanju video zapisa. Pored glavne kamere od 48 mp, ultrawide i depth kamere tu je i nova macro kamera, koja će načiniti fantastične fotografije objekata u blizini.

Samsung se potrudio da korisnici budu potpuno zadovoljni veličinom memorije. Najjača, da tako kažemo, verzija A51 ima 128GB interne memorije i zavidnih 8GB radne memorije. Naravno, tu su i nešto manje jake memorije od 4GB i 6GB. Telefon pokreće najnovija verzija operativnog sistema Android, koja, u kombinaciji s odličnim user interface-om rezultira vrlo ugodnim iskustvom korištenja. Baterija od 4000 mAh i njen fast-charging punjač neće stvarati probleme čak ni najzahtijevnijim korisnicima, a u to smo se uvjerili baš sad, u vremenu izolacije kad nam je, manje-više, mobitel glavni izvor vijesti, ali i zabave.

Samsung A51 je, da zaključimo, definitvno opravdao očekivanja i s pravom izbio na sam vrh svjetske liste mid-range pametnih telefona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here