Wednesday, May 22, 2024

RAIFFEISEN BANKA DONACIJAMA ULJEPŠALA PRAZNIKE ZA SEDAM ORGANIZACIJA

Podrška Banke povodom vjerskih i novogodišnjih praznika u ukupnom iznosu od 40.000  KM

Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke

„Uvijek smo sretni kada smo u prilici da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije, a naša radost je sada još veća jer i u izazovnoj situaciji u kojoj se svi nalazimo možemo uljepšati praznični period za sedam organizacija koje rade sa djecom i osobama s posebnim potrebama. Ni u ovim složenim okolnostima uzrokovanim pandemijom nismo zanemarili principe naše strategije održivosti a jedan od osnovnih stubova ove strategije jeste da budemo uključeni građanin i da podržimo osjetljive segmente društva kroz različite projekte i inicijative“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao: „Ujedno, želim se zahvaliti našim klijentima na povjerenju koje nam iskazuju u svakodnevnom poslovanju s Bankom, a bez kojeg realizacija ovog projekta ne bi bila moguća“.

Raiffeisen banka je povodom predstojećih vjerskih praznika i Nove godine donirala ukupno 40.000 KM i to: ukupno 10.000 KM organizacijama „JUP Beli anđeo“, Bosanski Brod, „Koraci nade“, Tuzla, „Specijalna olimpijada BiH za osobe sa invaliditetom“ iz Sarajeva, te „Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ iz Stoca, kao i po 10.000 KM „SOS Dječijem selu“ Sarajevo, Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka“, te „Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, Banjaluka“.

Slijedeći svoju strategiju održivosti, Raiffeisen banka je još 2012. godine praksu kupovine i slanja prazničnih čestitki zamijenila donacijama. Realizujući ovaj projekat Banka podržava zajednicu u kojoj posluje, ali i doprinosi zaštiti okoliša obzirom da sada umjesto papirne koristi elektronsku verziju čestitki. 

Možda vas zanima

spot_img
spot_img