Friday, April 19, 2024

Princ Philip smješten u bolnicu

Kako izvještavaju svjetski mediji, 99-godišnji princ nije se osjećao dobro, te je po preporuci svog ljekara odlučio otići u bolnicu i ostati nekoliko dana na promatranju

Princ Philip i vojvoda od Edinburgha, suprug kraljice Elizabeth s kojom je u braku blizu 74 godine, smješten je danas u bolnicu „King Edward VII“ u Londonu. Kako izvještavaju svjetski mediji, 99-godišnji princ nije se osjećao dobro, te je po preporuci svog ljekara odlučio otići u bolnicu i ostati nekoliko dana na promatranju.

Navodno, smještaj Philipa u bolnicu nije bio hitan i došao je sam, bez pomoći. Također se negira i bilo kakva povezanost COVIDA sa Philipovim boravkom u bolnici. Vojvoda od Edinburgha se 2017. godine povukao sa svih kraljevskih dužnosti i od tada se veoma rijetko pojavljivao na javnim okupljanjima.

Kraljica Elizabeth i princ Philip u braku su 74 godine

Otkako je svijetom zavladala pandemija corona virusa, princ Philip i kraljica Elizabeth borave u dvorcu Windsor. Oboje su prošlog mjeseca primili vakcine protiv covida.

Ukoliko ga posluži zdravlje, princ Philip ovog juna proslavit će 100. rođendan čime će postati prvi član kraljevske porodice koji je dočekao 100. godinu života.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img