Saturday, June 22, 2024

Pravi razlozi zbog kojih muškarci ne razumiju žene

Znate li komunicirati sa svojim partnerom? Ako često imate osjećaj da vas on ne sluša i ne razumije, možda biste trebali razmisliti o svojim pristupima komunikaciji

Danas već svi jako dobro znaju da je kvalitetna komunikacija ključ zdrave i funkcionalne veze. Nažalost, mnogi parovi još uvijek ne znaju komunicirati. Kako pojašnjavaju terapeuti, za pomoć u rješavanju komunikacijskih problema najčešće se javljaju žene koje se žale da ih partneri ne slušaju i ne razumiju.

No terapeuti kažu da je vrlo često problem u samim ženama jer nerijetko odabiru pogrešne metode komunikacije. Možete li se i vi prepoznati u njima?

Previše ste agresivni

Kada razgovarate s njim borbenim i napadačkim tonom, on osjeća da ga vrijeđate i ne poštujete. Takav način vam neće pomoći da dobijete to što želite. Točnije, agresivnim razgovorom ugrožavate svoju vezu jer će i on tada odgovoriti agresivno ili obrambeno. U svakom slučaju reakcija neće biti dobra. Umjesto agresije, odaberite mirniji pristup. Recite mu ono što želite, ali recite to mirno i sa stabilnim nastupom.

Previše ste emotivni

Jesu li suze i verbalni izljevi boli česti pratitelji vašeg razgovora s njim? Ako je to doista slučaj, znajte da vam to ne pomaže jer on neće suosjećati s vama kad ste u takvom stanju. Točnije, njega će to umoriti jer većinu muškaraca umara žensko neprestano kukanje i negativnost. Njihov mozak funkcionira na drugačiji način i njima je zaista teško shvatiti zašto morate plakati kad je vrijeme za razumno djelovanje. Vrijeme je da promijenite takav pristup. Umjesto pomalo dječjih emotivnih ispada, kontrolirajte svoje emocije i ono što imate reći izrazite mirno i verbalno. Dakle, slobodno recite da vas određena situacija rastužuje, ali nemojte plakati kao dijete dok to govorite. Dobro je i da pokušate predložiti rješenje.

Birate pogrešno vrijeme

Za razliku od žena, muškarci ne mogu raditi više stvari istodobno. Jednako tako, ne mogu razmišljati o više stvari istodobno.

Ako mu dođete reći sve ono što vas brine dok je on koncentriran na nešto drugo (primjerice, gleda utakmicu), znajte da neće dobiti njegovu punu pozornost. Ma koliko se vama njegova aktualna aktivnost činila glupa, morate imati poštovanje za stvari koje on voli. Dakle, to nije vrijeme kada trebate razgovarati s njim, ako zaista želite da se problem riješi. Najbolje je da mu pristupite dok radi nešto drugo i kažete da biste voljeli razgovarati s njim kad završi to što čini. Vjerujte da će on poštovati takav pristup.Ako je pak nešto stvarno hitno, onda mu to na lijep način dajte do znanja.

Manipulirate

Neke žene koriste se manipulacijom kako bi od svoga muškaraca dobile ono što žele, uključujući i razgovor. Takav pristup neko vrijeme djeluje, ali muškarci na koncu shvate što im činite i tada se povlače. Od svih loših pristupa komunikaciji, ovaj je najdestruktivniji jer kod muškaraca ostavlja osjećaj izigranosti i iskorištenosti. Manipulacija je kada ga, primjerice, suptilno ucjenjujete uskraćivanjem seksa dok ne razgovara s vama i napravi ono što želite. Manipuliranje je loše jer dovodi i do udaljavanja partnera te u konačnici prekida veze. Razmislite zašto se koristite manipulacijom. Je li to jedini način na koji znate komunicirati? Ovo je problem koji je puno više vaš nego njegov. Vrijeme je da naučite pristojno komunicirati, da pritom uvažavate i sebe i partnera.

 

Možda vas zanima

spot_img
spot_img