Latest Posts

Posjeta Njemačke ambasadorice  Eko Centru Blagaj

Predsjednik Omladinskog kluba NovI Val Adnan Đuliman uručio je zahvalnicu ambasadorici za podršku i saradnju  kroz projekte pomirenja u Bosni i Hercegovini koja traje dugi niz godina.

Kroz realizovane projekte Ambasada Savezne Republike Njemačke je u sklopu Eko centra Blagaj pomogla projekte izgradnje multimedijalnog centra, botaničkog vrta, igrališta za djecu, nadogradnju turističke infrastrukture kao i aktivnosti koje su vezane za edukacione programe Osnovnih škola Grada Mostara.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim direktorima, pedagozima kao i nastavnicima na učešću kroz naše edukacione programme i onima koji su nas podržali na bilo koji način, nadamo se također budućoj zajedničkoj saradnji, izjavio je  Adnan Đuliman predsjednik Omladinske organizacije Novi Val Blagaj.

- Advertisement -

Omladinski klub Novi val bavi se zaštitom ugroženih životinja, autohtone vrste hercegovačkih magaraca, bjeloglavih supova, ekoliškim kao i sportskim aktivnostima. Uz podršku Ambasade SR Njemačke u BiH Novi Val radi edukacije i povezivanje djece osnovnih škola Grada Mostara po bosanskom i hrvatskom planu i programu, kao i turizmom u kojem su kroz projekt „Adrenalin tour – Blagaj“ postali prepoznatljivo turističko odredište.

Čast nam je bilo ugostiti ambasadoricu SR Njemačke Margret Uebber. Predstavili smo realizovane i planirane projekte, razgovarali o daljoj zajedničkoj saradnji. Trudimo se da edukacije koje sprovodimo sa djecom realizujemo na zanimljiv, kreativan i poučan način, izjavila je Emina Lulić – edukator u Omladinskom klubu Novi Val Blagaj.

Latest Posts

Don't Miss