Latest Posts

Pogledajte prvi teaser BiH naučno-fantastičnog kratkog filma “Fugitive”

“Ono što vam mogu otkriti je da ovaj film ulazi u ekstreme ljudskih eksperimentacija koje će zaživjeti i na našim prostorima u budućnosti, bilo našom ili inostranom inicijativom. Od tehnologije se ne može više pobjeći, ali da li tehnologija moze pobjeći od vremena? Suštinska sudbina ljudi i tehnologije je mnogo dublje isprepletena memorijama – koje nas čine onim što jesmo, ali nekad memorije i ne možemo da biramo. Granica između vremena i memorija nikad nije jasno definisana, veliki događaji su svjedoci tog fenomena. Sa pojavom i praksom kvantne fizike na povezanost vremena i prostora, a time i nas u njoj, vrijeme postaje ništavilo, i samo memorije ostaju kao zadnji svjedok čovječanstva.”

Animaciju potpisuje talentovani animator Cheng WeiZhi iz Tajvana, 3d modeler je Geordie Third, poznat kao Machine Cult iz Škotske, illustrator i asistent na kreiranju ilustriranih nacrta za priču je Gačnik Marko iz Sarajeva, dok koprodukciju potpisuje “Kontraplan” iz Sarajeva.

- Advertisement -

Kako bi se održao razvoj filma, Fugitive ima svoju prvu liniju robe, simbol koji prikazuje #eyetifacts , tajanstvenu umjetnost kamenih očiju – nešto što je Adis ostavljao diljem svijeta preko deset godina bez daljnjih objašnjenja.

Za sve vijesti o filmu pratite na aktivnom profilu:

https://www.fugitivefilm.net

https://www.instagram.com/billain_aethek/

Latest Posts

Don't Miss