Saturday, May 18, 2024

Podravka i uz online izdanje Sarajevo Film Festivala

Tradicija se nastavlja kroz pokroviteljstvo nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film

Podravka u Bosni i Hercegovini s ponosom nastavlja suradnju sa Sarajevo Film Festivalom, a tradicionalno zlatno partnerstvo Podravke i Sarajevo film festivala biti će nastavljeno kroz pokroviteljstvo nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film.

Organizatori najveće filmske manifestacije u BiH, i jedne od vodećih u regiji, a u skladu sa epidemiološko-zdravstvenom situacijom i preporukama nadležnih donijeli su odluku o izmijenjenom, digitalnom formatu Festivala, bez javnih okupljanja radi sigurnosti i zdravlja zaposlenih, gostiju i svih građana.

„Podravka je već tradicionalno uz Sarajevo Film Festival, sudjelujući tako u događanjima koji su Festival doveli u sami vrh kulturnih događanja u Jugoistočnoj Evropi, a naša misija potpore kulturi i umjetnosti nastavlja se i u novonastalim okolnostima. Osobito nas raduje činjenica da smo i ove godine pokrovitelji nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film. Podravka u BIH je cjelokupno poslovanje već od samog početka globalne zdravstvene krize i proglašenja stanja pandemije, prilagodila okolnostima te smo sretni što smo za partnere birali jednako odgovorne organizacije kojima je prioritet sigurnost i zdravlje ljudi. Naime, raduje nas da će gledatelji putem online platforme  ondemand.sff.ba moći pratiti filmski program „Sarajevo Film Festivala“, tako da nemogućnost fizičke nazočnosti manifestacijama i događanjima zapravo i nije prepreka nego prilika da svi skupa doživimo festivalsko filmsko ozračje na jedan drugačiji i inovativniji način.“, kazala je Mila Zovko, te dodala da će Podravka, kao i do sada, nastaviti sa svojom strategijom društvene odgovornosti kroz ulaganje u obrazovanje, održivi razvoj, kulturu i umjetnost.

Podravka u Bosni i Hercegovini dokazani je prijatelj, promotor i partner kulturnih događanja diljem BiH i unatoč svim izazovima pandemije, pozdravlja  napore organizatora SFF-a da omoguće ljubiteljima sedme umjetnosti još jedno nezaboravno filmsko ljeto.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img