Saturday, June 22, 2024

Obilježavanje godišnjice smrti glumca Dragana Jovičića u Kamernom teatru 55

Obilježavanje godišnjice smrti poznatog bh. glumca Dragana Jovičića bit će upriličeno 6. novembra u 13:00h u Kamernom teatru 55.

Pored prigodnog programa koji će se održati u čast Dragana Jovičića, bit će otkriven i njegov portret koji je napravio poznati bosanskohercegovački akademski slikar Safet Zec i poklonio ga Kamernom teatru 55.

Podsjećamo da je Dragan Jovičić bio prvak drame Kamernog teatra 55 na čijoj sceni je odigrao 33 premijere i 1001 reprizu u predstavama:

„Podjela uloga“, „Kate Kapuralica“, „Zojkin stan“, „Skapenove podvale“, „Staklena menažerija“, „Pokojnik“, „Don Žuan se vraća iz rata“, „Zid, jezero“, „Rajske tice“, „Djelidba“, „Kin“, „Husein – kapetan Gradaščević“, „Trojanskog rata neće biti“, „Hamlet“, „Policajci“, „Kralj umire“, „Tartif“, „Djelidba nova“, „Zločin i kazna“, „Gospoda Glembajevi“, „Carolina Nojber“, „Oluja“, „Pukovnik Ptica“, „Nisam ja rappaport“, „Četvrta sestra“, „Kamen“, „Radnja na uglu“, „U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce“, „Bajka koju idiot priča“, „Teferić“, „Naš Razred“, „Kad bi naglas govorili“, „Tri sestre“.

Također je bio i direktor Kamernog teatra 55 u periodu od 2012. do 2015. godine.

Dobitnik je brojnih glumačkih priznanja i nagrada, a između ostalih i “Šestoaprilske nagrade” grada Sarajeva za doprinos umjetnosti teatra te je dobitnik Zlatnog lovorovog vijenaca za najboljeg glumca na 35. MESS-u.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img