Thursday, June 13, 2024

NLB E-commerce: Budite tamo gdje su vaši kupci!

Kupovina preko interneta je trend koji neprestano raste, a zahvaljujući online prodaji usluge i proizvodi su dostupni svima, bez vremenskog ili lokacijskog ograničenja.

Ukoliko želite biti tamo gdje su vaši klijenti, ponudite svoje proizvode na internetu, pokrenite vlastitu internet prodavnicu, gdje će vaši proizvodi i usluge biti dostupni još većem broju potencijalnih kupaca. Omogućite im kupovinu platnim karticama na web stranici, 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici bez vremenskog ograničenja za prodaju.

Usluga omogućava prihvat platnih kartica (Mastercard, Maestro, VISA) na internet prodajnom mjestu u sigurnom okruženju, uz vršenje finansijske i sigurnosne online provjere platnih kartica.

S ciljem podizanja nivoa sigurnosti, implementirani su najviši svjetski standardi sigurnosti, odnosno sigurnosni protokol „3D Secure“ koja podrazumijeva dodatne metode autentikacije kupca i korisnika platne kartice.

NLB E-commerce usluga NLB Banke Sarajevo je namijenjena kompanijama koje žele omogućiti bezbjedan i siguran način bezgotovinskog plaćanja svojih proizvoda i usluga na internetu, klijentima iz cijelog svijeta. Ova usluga je također namijenjena i onima koji na ovaj način žele da unaprijede usluge i prodaju, budu konkurentni na tržištu, te steknu nove kupce.

Kako funkcioniše?

Proces E-commerce-a je vrlo jednostavan: putovanje kupca otpočinje dolaskom na web stranicu trgovca, gdje iz ponude bira proizvode ili usluge koje želi kupiti.

Kada je kupac odabrao sve što želi da kupi, bira opciju da odmah plati karticom, te je preusmjeren na zaštićenu stranicu NLB Banke Sarajevo i tu unosi podatke u vezi sa svojom platnom karticom kako bi finalizirao plaćanje. Postoji i mogućnost da stranica za unos kartičnih podataka bude prikazana i na web stranici trgovca, bez redirekcije.

Nakon što trgovac izvrši provjeru sa svoje strane (dostupnost robe na lageru, logistiku i slično) i potvrdi narudžbu, novac će biti uplaćen na račun trgovca u skladu sa ugovorenom dinamikom prenosa sredstava.

Kakve prednosti donosi ova usluga?

NLB E-commerce usluga omogućava brže, jednostavnije i sigurnije plaćanje, te automatizaciju online prodaje u velikoj mjeri, što smanjuje rashode. Uz ovu uslugu prodaja se odvija non-stop, bez troškova mjesečnog održavanja, a ponuda je dostupna 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici bez vremenskog ograničenja za prodaju, što također znači i veću dostupnost web trgovine kupcima u odnosu na fizičke lokacije prodajnog mjesta, te niže troškove održavanja Internet prodajnog mjesta u odnosu na tradicionalni način poslovanja

Obzirom na rastući trend kupovine na internetu koji kontinuirano raste, E-commerce usluga omogućava i globalno poslovanje, jer klijenti mogu sa karticama bilo koje banke plaćati sa bilo kojeg mjesta na svijetu. Pored toga, usluga nudi mogućnost i prepoznavanja kartica, te odobravanja popusta kupcima koji plaćaju karticama NLB Banke Sarajevo, ili prodaje na rate kupcima koji plaćaju karticama NLB Banke Sarajevo.

Uz važan benefit sigurne kupovine proizvoda i usluga trgovca, moguće je i efikasnije praćenje realizovanih transakcija, te savjetovanje i tehnička podrška u svim fazama implementacije ove usluge. Usluga obezbjeđuje testno okruženje za potrebe testiranja prije puštanja E-commerce usluge u funkciju.

Dodatne napredne E-commerce funkcionalnosti

Dodatne E-commerce funkcionalnosti uključuju ”Card-on-file”, tokenizaciju kartica, koja korisnicima koji su registrovani na stranici ili aplikaciji trgovca, omogućava čuvanje podataka o kartici, tako da prilikom sljedećih kupovina ili plaćanja, kupci ne moraju unositi podatke o kartici, ukoliko su prethodno izabrali opciju da sačuvaju karticu. Ovim se značajno smanjuje vrijeme potrebno za finalizaciju narudžbe i pozitivno utiče na korisničko iskustvo, zbog jednostavnog plaćanja samo jednim klikom.

Također, omogućene su i ”Recurring transakcije”, odnosno ponavljajuća plaćanja, što znači da je moguće verifikovati uplate koje se ponavljaju periodično (nedjeljno, mjesečno, godišnje…). Registrovani korisnik ima opciju da izabere da se sa njegove kartice, periodično, automatski vrše uplate prema trgovcu. Ova funkcionalnost je izuzetno pogodna za plaćanje računa, članarine i pretplate.

Pored toga, usluga nudi i mogućnost plaćanja na rate za kupce koji koriste kartice NLB Banke Sarajevo.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img