Tuesday, April 16, 2024

Najnoviji pametni telefoni iz Samsung Galaxy S21 serije uskoro i u Bosni i Hercegovini

Nakon globalnog Unpacked događaja, kompanija Samsung Electronics je na lokalnom virtuelnom događaju predstavila najnovije flagship modele – Galaxy S21, S21+ i S21 Ultra pametne telefone, kao i Galaxy Buds Pro bežične slušalice.

Ovaj događaj okupio je poznate ličnosti i predstavnike medija iz osam zemalja regiona u kojima Samsung posluje, a među prvima koji su isprobali nove telefone bili su britanska astronautkinja Helen Sharman, hrvatska pjevačica Franka Batelić i slovenačka skijašica Ilka Štuhec. Novi Samsung uređaji u BiH stižu već 29. januara – Galaxy S21 (5G 8/128GB) biće dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.699 KM, dok će preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21+ (5G 8/128GB) biti 2.099 KM. Preporučena maloprodajna cijena najjačeg ovogodišnjeg modela, Galaxy S21 Ultra (5G 12/128GB), biće 2.599 KM, dok će Galaxy Buds Pro koštati 449 KM.

Britanska astronautkinja Helen Sharman

Tokom prošle godine svi smo se uvjerili koliko tehnologija zauzima značajno mjesto u našim životima, te mi je posebno drago što danas možemo da predstavimo nove Samsung pametne telefone, koji svojim nevjerovatnim performansama i naprednom tehnologijom odgovaraju na sve svakodnevne izazove“, rekao je Pavle Zobundžija, direktor odjeljenja mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics Adriatic i dodao da telefoni iz Galaxy S21 serije pružaju potpuno novi doživljaj svijeta oko nas, kao uređaji koji su nam jednako bitni i za posao, zabavu i za komunikaciju sa porodicom i prijateljima, gdje god se mi nalazili.

Galaxy S21 ima novi, kompaktniji dizajn, dok Galaxy S21+ korisnicima nudi 6,7-inčni prošireni ekran i jaču bateriju. Galaxy S21 biće dostupan u fantomski ljubičastoj, sivoj, roze i bijeloj boji u verziji od 128 GB i 256 GB, i sa 8 GB RAM memorije. Galaxy S21+ moći će da se nabavi u fantomski ljubičastoj, srebrnoj i crnoj boji u verziji od 128 GB i 256 GB, uz 8 GB RAM memorije. Oba pametna telefona imaju vrhunske kamere s brojnim opcijama i karakteristikama.

Pametni telefon Galaxy S21 Ultra odlikuje dizajn koji je istovremeno elegantan i upečatljiv. Galaxy S21 Ultra biće dostupan u dvije boje – fantomsko crnoj i srebrnoj, a presvučen je luksuznim mat završnim slojem, zbog čega izgleda sofisticiranije. Za razliku od S21 i S21+ uređaja, Galaxy S21 Ultra dostupan je u verziji od 128 GB i sa 12 GB RAM memorije. S21 Ultra podržava i S Pen olovku, koja korisnicima omogućava crtanje, uređivanje fotografija, vođenje bilješki i potpisivanje dokumenata.

Kristalna jasnoća zvuka i komunikacija vrlo su važni za Samsung i sve njegove korisnike. Sa 11 milimetarskim vuferom impresivne dubine i 6.5 milimetarskim zvučnikom, Galaxy Buds Pro donose bogatiji i živopisniji zvuk uz minimalne smetnje. Osim što imaju novi i sofisticiraniji izgled, ove bežične slušalice su i vodootporne, a mogu trajati do osam sati bez punjenja.

Do 28. januara traje i specijalna akcija prema kojoj svi korisnici koji naruče Galaxy S21 5G ili S21+ 5G pametni telefon, na poklon dobijaju Galaxy Buds Live bežične slušalice, odnosno Galaxy Buds Pro ukoliko se odluče za Galaxy S21 Ultra 5G, a obje ponude uključuju i Galaxy Smart Tag uređaj na poklon.  

Možda vas zanima

spot_img
spot_img