Thursday, June 13, 2024

MERCATOR BH POKRENUO AKCIJU DIZANJA SVIJESTI O ZAŠTITI OKOLIŠA – „Čuvajmo prirodu jer priroda čuva nas“

Mercator BH je pokrenuo kampanju sa ciljem dizanja svijesti o zaštiti okoliša pod nazivom „Čuvajmo prirodu jer priroda čuva nas“. Jedan od glavnih uzroka zagađenja okoliša su plastične vrećice zbog kojih je prirodi potrebno preko 200 godina da ih razgradi. Veoma je važno razmišljati o načinima kako svi pojedinačno možemo uticati na to da šteta bude što manja. Po jedan mali korak svakog pojedinca uveliko će smanjiti količinu otpada i njegov uticaj na zagađenje vode, zraka i zemlje.

Naš cilj je podizanje svijesti o zaštiti okoliša i važnosti očuvanja prirode. Ovim putem pozivamo naše kupce da i oni učine taj mali korak za njih, a veliki za budućnost naše planete zemlje, da svaki dan koriste barem jednu PVC vrećicu manje i umjesto plastične vrećice biraju višekratne ceker ili Eko vrećicu. Zajednički pokrenimo promjenu u očuvanju prirode, jer priroda čuva nas izjavila je Irena Miličević Vukoja, Direktorica sektora marketing i PR Mercatora BH.

Ovom kampanjom Mercator BH daje svoj doprinos u očuvanju prirode kao našeg najvećeg bogatstva koje treba njegovati, paziti i poštovati.

I zato Čuvajmo prirodu, jer priroda čuva nas!

Možda vas zanima

spot_img
spot_img