Tuesday, May 21, 2024

Ljubav je potreba

Ljubav je nesavršeno savršena...

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

Piše: Emina Hadžić

Ljubav pomaže i slama, ljubav i liječi. Uz ljubav ćete prebroditi sve probleme, ona će vas izvući iz naizgled najdubljih ponora.

Ljubav nije uvijek idealna, ne usrećuje nas stalno. Kroz ljubav rastemo i razvijamo se, a rast boli. Ljubav nas modelira i uči da spoznajemo i upoznajemo novog sebe.

Ponekad vam se može činiti da vam je ljubav “slomila srce na hiljadu komada”, ali nije. Ona vas nadograđuje i mijenja, širi vam svjetonazore… Budite spremni prihvatiti sve te lekcije.

U ljubavi se zaboravlja – i prašta – na prepirke, nesuglasice i stare rane. Ljubav će koristiti svaki trenutak i dati sve od sebe da dobije oprost i pruži vam samo najbolje što može. Ljubavne svađe završavaju najjačim zagrljajem, najstrastvenijim poljupcem. Koliko god bilo teško, ljubavna mirenja su najslađa.

Ljubav razumije vaše strahove i mane. Ne ismijava vas zbog straha od mraka ili zato što ste nervozni dok razgovarate o “škakljivim” temama.

Ljubav će šutjeti kada i vi šutite i smijati se kad se vi smijete. U ljubavi ćete se razumjeti i kad ništa ne govorite.

Ona je vaš najveći pratitelj, kritičar i navijač. Ona vjeruje u vas i kad niko ne vjeruje, podržava vas u ludim idejama, u trenucima kada istovremeno želite pisati knjigu, postati vrsni kuhar ili pokrenuti umjetnički posao. Ljubav vas u vašim idejama potiče da ostvarite svoje vizije i pronađete svoj put. Ispravit će greške u tek napisanim knjigama, s guštom će jesti nejestivu hranu i ushićeno gledati u nedefinirane mrlje pobacane na slikarsko platno. Gledano očima ljubavi, sve će to biti savršeno.

Na vaše neuspjehe ljubav gleda optimistično, hrabri vas, ali i oštro opomene kad pretjerate sa samosažaljenjem.

Ljubav je realna i prisutna u našim svakodnevicama. Svjesna je da postoje usponi i padovi kroz život zbog kojih vas još više povezuje. Ljubav vas prati kroz sve te faze, više ili manje kritički, ali je tu i sve prolazi s vama. Ona voli sve vaše nedostatke. Rane koje ostaju kao posljedica borbe kroz život, ljubav miluje i liječi.

S ljubavlju je sve ljepše i lakše. Ona je poštovanje, kompromis, tolerancija, razumijevanje, žrtva… Ona je sve ono što smo spremni napraviti da bismo usrećili sebe i onog s kim živimo.

Katkad je toliko zahtjevna, teška i naporna da vam se čini kao da će otići od vas, ali neće. Unatoč svemu, prava ljubav ostaje jer zna da je ona sve ono što ste godinama čekali i da poslije nje više ništa ne bi bilo isto.

Ljubav je lijepa, instinktivna i nepredvidiva. Ona je paradoks: mirna je i blaga, a u isto vrijeme divlja; razarajuća i zacjeljujuca; nježna, a i gruba; jača vas i ranjava. I koliko god bila neobjašnjiva, ljubav je put koji biramo, jer ljubav je sve to i puno, puno više od toga. 

 

Možda vas zanima

spot_img
spot_img