Thursday, April 18, 2024

Kupovati i činiti dobro: I ove godine Giving Friday u dm prodavnicama

5% od ukupnog prometa na dan 27.11. bit će donirano narodnim kuhinjama širom BiH

Black Friday – dan velikih sniženja i ove godine u dm-u ima drugačiji  smisao! Naime, posljednji petak u novembru, pod sloganom kupovati i činiti dobro, u dm prodavnicama već drugu godinu bit će Giving Friday – dan za darivanje, jer će iznos od 5% ukupnog dnevnog prometa dm donirati narodnim kuhinjama širom BiH!

Svakom kupovinom na Giving Friday kupci će sudjelovati u donaciji kojom će zajedno s dm-om podržati rad narodnih kuhinja tokom decembra u pripremanju obroka za njihove korisnike.

„Želeći ovom danu, umjesto  potrage za niskim cijenama, dati novi, veći smisao, možemo reći da je dm pokrenuo novi trend činjenja dobrih djela, te je Black Friday pretvorio Giving Friday. Zajedno sa našim vjernim kupcima želimo pomoći osobe u stanju potrebe, kojih je, u našoj zemlji, nažalost sve više. Stoga, kako bismo osigurali što veći iznos donacije te tako pomogli one kojima je naša pomoć potrebna, pozivamo kupce da ranije planirane kupovine u našim prodavnicama obave baš u petak“, poručila je Admira Isaković, članica Poslovodstva dm-a u BiH. 

Prošle godine, uz podršku kupaca, dm je donirao 36.918 KM za spremanje 7.400 obroka za korisnike narodnih kuhinja u 22 bh. grada.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img