Konzum će i ove godine donirati novogodišnje paketiće mališanima bez roditeljskog staranja

Već drugu godinu zaredom Konzum u vrijeme novogodišnjih praznika organizuje charity program „Podijelimo radost zajedno“ s namjerom da zajedno sa svojim kupcima obraduje najugroženije kategorije najmlađih članova našeg društva. Ove godine projekat se realizuje u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Hope and Homes for Children“ putem koje će biti donirani novogodišnji paketići mališanima iz programa podrške ove organizacije.

0
13

Kao i prošle godine kreiran je poseban „Slatki paketić radosti“ dostupan samo u Konzum prodavnicama, te će od svakog kupljenog paketića do 25.12. Konzum odvojiti 1KM kako bi što više mališana dobilo novogodišnji paketić.

„Vođeni iskrenom željom da što veći broj mališana bar na trenutak osjeti radost praznika pokrenuli smo ovaj projekat prošle godine te uz podršku naših kupaca donirali više od 400 novogodišnjih paketića djeci u dječijim domovima širom Bosne i Hercegovine. Svako dijete zaslužuje da osjeti radost praznika, te smo zato uvjereni da će naši kupci i ove godine biti dio naše humane misije na čemu im se unaprijed zahvaljujemo. Biće nam zadovoljstvo da zajednički obradujemo što više mališana iz programa podrške organizacije „Hopes and Homes for children“ i sa njima podijelimo radost praznika.“ –  izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma.

Humanitarna organizacija „Hope and Homes for Children“ u BiH djeluje više od 25 godina sa ciljem da podrži porodice u stvaranju uslova koji će omogućiti svakom djetetu odrastanje u porodičnom okruženju.

„Željeli bismo istaći da nam je izuzetno drago da je Konzum kao kompanija prepoznao značaj podrške djeci u porodicama i pridružio nam se u našoj viziji. Drago nam je što imamo u našoj zemlji jednu od liderskih kompanija koja vidi da je jedini značaj i prava vrijednost zdravog društva porodica i odrastanje djece u porodici. Sretni smo što ćemo ove godine biti u mogućnosti da zajedno obradujemo mališane i da im uljepšamo predstojeće praznike. Nadamo se da će slijedeći pozitivan primjer Konzuma i druge kompanije pridružiti i podržati nas da omogućimo djeci u porodicama kvalitetnije i sretnije odrastanje.“ – izjavila je Anisija Radenković, direktorica predstavništva.

Nažalost, zbog aktuelne epidemiološke situacije te poštivajući sve propisane mjere sa ciljem zaštite mališana Konzum će putem organizacije „Hope and Homes for Children“ donirati novogodišnje paketiće bez organizovanja novogodišnje zabave i druženja sa Deda Mrazom što je trebao bio sastavni dio projekta i dodatna radost  za mališane.

Podijelimo radost zajedno, jer radost je veća kad se dijeli!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here