Saturday, May 18, 2024

Koncerti u četvrtak i petak na ljetnoj sceni SARTR

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora

U četvrtak 2. jula na Ljetnoj sceni SARTR, publika će moći poslušati dva zanimljiva koncerta. Sa početkom u 21 sat, koncert će započeti Cello& Gitar duo Lidija Paulin i Saša Ćirić. Duo predstavlja spoj dva vokala, čela i gitare i predstaviće se sa zanimljivim repertoarom. Nakon toga, pred publikom će nastupiti LeeDee – jedinstveni glas uz gitarsku pratnju i covere starijih rock pjesama.

Nakon što smo radi nepovoljnih vremenskih prilika koncert morali prethodno otkazati. Na naše zadovoljstvo, na ljetnoj sceni SARTR u petak 3. jula, publika Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a imaće priliku poslušati j koncert pod nazivom “BEethovenROCK” Gudačkog kvarteta SA Sinfonietta, ovog puta sa jedinstvenim repertoarom kojeg sačinjavaju djela Beethovena, ali i zanimljiv spoj pop i rock pjesama.

Gudački kvartet SA Sinfonietta čine asistentice i profesorice Muzičke akademije u Sarajevu, Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo). Kvartet aktivno koncertira od 2016. godine i do sada je imao uspješne koncerte na festivalima: Vaclaf, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Baščaršijske noći, Zeničko proljeće i FUU.

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora.

fokus.ba

Možda vas zanima

spot_img
spot_img