Saturday, June 22, 2024

Koncert Sarajevo Big Banda, vokalne solistice Zdenke Kovačiček pod dirigentskom palicom Ranka Rihtmana

JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ organizuje Novogodišnji koncert Sarajevo Big Banda, u četvrtak, 30. decembra, u 20 sati, u Velikoj dvorani BKC-a. Uz stalnu postavu banda, koja broji 25 muzičara, kao vokalna solistica nastupit će diva jazz-a, soula, bluesa i rocka, Zdenka Kovačiček, a cijeli koncert će se odvijati pod dirigentskom palicom velikog maestra Ranka Rihtmana.

Publika će imati priliku uživati u popularnim svjetskim hitovima uz prepoznatljiv i osebujan zvuk Big Band-a i uz neponovljivu interpretaciju Zdenke Kovačiček, za koju muzički kritičari kažu da je jedna od najboljih jazz-rock pjevačica i interpretatorki bluesa na ovim prostorima.

Pored poznatih vokalnih kompozicija, Sarajevo Big Band, koji baštini tradiciju radio-televizijskih plesnih orkestara, izvest će i nekoliko instrumentalnih numera iznenađenja.

Koncert organizovan u koprodukciji između JU BKC KS i Sarajevo Big Band-a finansijski su podržali: Grad Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Prijatelj koncerta: jazz & blues klub Jazzbina Sarajevo.

Medijski pokrovitelj koncerta je radio Antena Sarajevo.

Ulaznice po cijeni od 15 i 20 konvertibilnih maraka se mogu kupiti u BKC-u radnim danima, u periodu od 10:00 – 17:00 i subotom u periodu od 10:00 do 15:00 sati.  Ulaznice se mogu rezervisati putem telefona 063/ 505-000, a preuzimaju se najkasnije 24 sata od momenta rezervacije.

Zbog kapaciteta Velike dvorane BKC-a koncertu će biti moguće prisustvovati uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Posjetitelji će trebati da prilože jedno od navedenog: potvrdu o završenoj vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covidu, PCR, ili Antigen test (ne stariji od 48h).

 

Možda vas zanima

spot_img
spot_img