Thursday, June 13, 2024

Kad istina zaboli…

Ne govoreći istinu, najčešće ćemo od prijatelja učiniti neprijatelja

Bosanka Emina Hadžić je dizajnerica koja stoji iza britanskog modnog brenda La Luna London, a čiju slavu su pronijele zvijezde poput glumice Cameron Diaz i manekenke Candice Swanepoel

Piše: Emina Hadžić

Istina je jedini ispravan put kojim trebate ići. Kada ste iskreni i živite životom bez laži, bilo kakva situacija u kojoj se nađete neće vas pokolebati niti sputati u naumima jer znate da ste u pravu, da ste svoji i dosljedni, da nema dvoumljenja i premišljanja i da stojite iza svojih odluka.

Određene situacije možete pokušati zataškati ili prikazati onako kako vama odgovara, ali znajte da takvim postupanjem ustvari idete protiv sebe, jer istina će naći svoj put i pokazati se. Možda u tom trenutku toga nismo svjesni ili to ne vidimo, ali istina će se pobrinuti da se pokaže.

Laži, obmane, poluistine i izgovore neprestano morate opravdavati, braniti i održavati, a na kraju kada istina pronađe svoj put, sve te priče ruše se kao kule od karata. Istina ostaje istina, bez puno obrazlaganja i opravdavanja.

Često se može činiti da poricanjem i prikrivanjem istine štitimo sebe ili svoje najmilije, da im na taj način pomažemo, ali to je samo prividno i dugoročno je neizdrživo. Prikrivanje istine, konstantno traženje izgovora i opravdanja iscrpljuje nas, gubimo na integritetu i vjerodostojnosti… gubimo identitet, gubimo povjerenje svojih najbližih, i umjesto zaštite dožive veliko razočarenje u nas.

Ne govoreći istinu, najčešće ćemo od prijatelja učiniti neprijatelja.

Kada vas istina zaboli, ne doživljavajte to kao napad, već kao veliku priliku. Osluhnite što vam istina govori i poručuje, jer je u svakoj bolnoj istini prilika za novu snagu.

Oni koji se slože i podrže vas znajući da griješite, ne vole vas i time vam ne čine nikakvu uslugu. Umjesto toga, slušajte one kojima je zaista stalo do istine, čak i kad je ne želite ili niste spremni čuti.

Ako bježite od istine, svladat će vas. Ako se borite protiv istine, izgubit ćete.

Suočite se s istinom. Učite iz toga, učinite što morate kako biste se saživjeli s tim i ojačajte.

Kad vam je bolno čuti istinu, zapravo trebate biti zahvalni, jer ste pošteđeni boli koja bi vas s vremenom sustigla.

Birajte istinu, kakva god da bila, jer će sigurno doći vrijeme kada će vam biti drago što ste je izabrali. Što više istina boli, to vam više može pomoći. Biti iskren, održati svoju riječ. U tome je ljepota ljudskog karaktera i bića.

 

Možda vas zanima

spot_img
spot_img