Thursday, June 13, 2024

Južnokorejska serija prestigla i Squid Game, sad je najgledanija na Netflixu

Netflixova nova južnokorejska serija Hellbound nadmašila je Squid Game kao najpopularnija serija na streaming platformi.

Tako tvrde podaci analitičke firme FlixPatrol, koja izvještava da je Hellbound bila najpopularnija televizijska serija na streaming platformi 20. novembra, samo dan nakon premijere. Nova serija nadmašila je Squid Game, koji je bio na vrhu ljestvice 46 dana zaredom te se sada nalazi na drugom mjestu.

Hellbound je također došao na prvo mjesto u regijama kao što su Južna Koreja, Meksiko i Belgija te među prva tri u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Njemačkoj. Serija je bila jedna od tri korejske serije u globalnih top 10, uz spomenuti Squid Game i historijsku dramu The King’s Affection.

Južnokorejske serije su hit

Hellbound je posljednji u nizu južnokorejskih televizijskih proizvoda koji su stekli globalnu popularnost. Ranije ove godine romantična humoristična serija Hometown Cha-Cha-Cha i triler serija My Name također su bile visoko rangirane, prema podacima FlixPatrola.

Radnja Hellbounda je smještena u jednoj od verzija Seula, koji teroriziraju horde čudovišta od dima, a u središtu priče je vjerska organizacija naziva Nova istina, koja preuzima kontrolu i počinje prenositi poruke čudovišta. Čim se neko drzne dovesti u pitanje njihove ideje i poruke, vrlo brzo postaje žrtva. To izaziva haos u gradu.

Netflix nije jedini koji je odlučio iskoristiti popularnost korejske kinematografije, čiji je uzlet dosegao vrhunac nakon filma Parazit, pa je tako i Apple TV+ nedavno objavio svoju prvu južnokorejsku horor seriju Dr. Brain, iza koje stoji redatelj klasika The Good, The Bad, And The Weird i I Saw The Devil Kim Jee-woon.

index.hr

Možda vas zanima

spot_img
spot_img