Thursday, July 25, 2024

Intelligent Music Project – novi album i još dvije legende rok muzike

„The Creation“ je album koji treba pažljivo poslušati

Nakon nevjerovatnog uspjeha koji je doživio prethodni album muzičkog supersastava Intelligent Music Project, očekivanja rok fanova su na visokom nivou kada je u pitanju njihov šesti album pod imenom „The Creation“. Album predstavlja zanimljiv spoj različitih rok stilova i kako sam naziv albuma kaže, akcenat je na kreativnom pristupu koji mnogima može da posluži kao zvijezda vodilja ka životu sa svrhom.

Dok slušate pjesme s ovog albuma, možete osjetiti kemiju i kreativni stil koji se provlači i u prethodnih pet albuma ove supergrupe. Najnoviji album sadrži 12 pjesama s elementima muzičke raznolikosti i pozitivnim porukama, što ih čini prijatnim za uho i posebno neuobičajenim u rok industriji. Pojedini instrumenti su od velike važnosti kod određenih pjesama, te sama muzika postaje uzbudljivija za izvođenje.

Supersustav Intelligent Music Project-a čine rok legende koje su svjetskoj muzičkoj javnosti i te kako poznate, pa tako i u ovom 6. albumu nastupaju neki od svjetski poznatih rok muzičara svih vremena – Roni Romero (Rainbow), Bobi Rondineli (Rainbow, Black Sabbath), Džon Pejn (Asia), Tod Sukerman (Styx), Karl Sentens (Nazareth) i Ričard Grizman (River Hounds).

Preslušajte album na ovom linku:

https://intelligent-music.com/language/en/product/intelligent-music-project-vi-the-creation-album/

Album ’The Creation’ je  prirodan nastavak prethodnog albuma ’Life Motion’ i sredstvo kojim  širimo pozitivnost i ljubav među slušaocima muzike širom svijeta. Ne treba da zaboravimo da je  ovo svijet nepravde i da ako postaje pravedan u onoj mjeri u kojoj mi to zamišljamo, možda ne bi ni postojao takav kakav jeste. Usprkos svemu što se dešava u našim životima, još uvijek možemo da prebrodimo sve teškoće i tugu koja je povezana sa ’modernim životom’. Kako? Naša muzika će osvijetliti put i pružiti vam načine da izađete na kraj sa svakodnevnim izazovima“, izjavio je Roni Romero.

Džon Pejn (nekadašnji član grupe Asia) komentirao je novi album: „Album ’The Creation’ nastavlja konceptualni pristup koji ima Intelligent Music Project. Tim je nevjerovatan – od tekstopisaca do sjajnih muzičara i produkcije. Ovo je fantastičan album i ponosan sam što sam dio toga!“

Najpoznatiji muzički stvaratelji na prethodnim albumima Intelligent Music Project-a su upravo Roni i Džon, ali ovog puta veliko iznenađenje za ljubitelje hard roka su i pridružene snage dvojice legendarnih bubnjara, Bobi Rondinelija (Rainbow, Black Sabath) i Toda Sukermana (Styx), koji donose novu atmosferu i nove zvuke.

Sve poruke koje nosi progesivni rok u izvođenju ovih sjajnih muzičara upućuju na jednu stvar – „The Creation“ je album koji treba pažljivo poslušati.

Autor muzike albuma „The Creation“ je Milen Vrabevski – bugarski biznismen, filantropist i pokrovitelj umetnosti. On nam šalje zanimljivu poruku o životu: „Pokušajte da život ne uzimate toliko ozbiljno i da vaš vlastiti razvoj posmatrate odozgo. To je vaše duhovno biće koje se izdiže iznad prepreka vašeg postojanja na Zemlji. Vi ste izvor balansa, ljubavi i harmonije u svijetu – uključujući i vas same. Tako otvarate i pripremate prostor da se u vašoj duši skuplja nova energija koja će vam poslužiti da pronađete rješenja. Neka skromnost dominira u vašem životu i pokušajte da ne sudite nikome, usprkos svim izazovima s kojima se susrećete. Tako dolazite do energije zahvaljujući kojoj možete da prebrodite sve nedaće. Naš mozak funkcioniše baš kako treba kada nije pod pritiskom negativnih emocija“.

„The Creation“ je snimljen u studiju Intelligent Music Studios u Sofiji.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img