Latest Posts

GALA OTVARANJE BANJA LUKA FESTA

Banja Luka će uskoro postati bogatija za jedan od najvećih regionalnih festivala, koji će započeti 6. jula koncertom svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića, nakon čega će uslijediti niz spektakularnih muzičkih događaja i nastupa zvijezda: Zvonka Bogdana, Amire Medunjanina, Radeta Šerbedžije i portugalske fado dive Marize.

Svečanu ceremoniju otvaranja, uz vatromet i brojne zvanice, goste iz javnog života, te mnoga iznenađenja, obeležiće koncert Stefana Milenkovića i kamernog orkestra “Camerata” iz Novog Sada. Gudački orkestar predvođen maestrom Milenkoviće otvoriće “Banja Luka Fest” premijernim izvođenjem jednog od najbrilijantnijih dela 20. veka – “Carmina Burana” Carla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić.

Maestro na violoni izvodiće dela Sindinga, Gershwina, Piazzolle i grupe Queen.

- Advertisement -

“To će biti novi projekt Carmina Burane, poznate opere, mada bih rekao da je i više od opere. To je jedan scenski događaj koji je napisao Carl Orff prema spisima iz srednjeg vijeka, koji su pronađeni u benediktinskom manastiru u Bavarskoj. Jedva čekam da se popnemo na scenu da zasviramo i zajedno proslavimo povratak normalnom životu” – istakao je Stefan Milenković, govoreći o nastupu na prvom izdanju Banja Luka Festa.

Osim fantastičnog line up-a, festival će zasigurno biti upamćen po izuzetno visokom nivou produkcije događaja, na posebno upečatljivoj festivalskoj lokaciji, banjalučkoj tvrđavi Kastel. Kamene zidine tvrđave Kastel prigrliće veličanstvenu koncertnu dvoranu na otvorenom, sa namjenskom platformom sa sjedećim mjestima, zbog čega festival s pravom nosi slogan “Mesto dobrih susreta”.

Program festivala održaće se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama propisanim od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Karte za prvi Internacionalni muzički festival “Banja Luka Fest” u prodaji su putem online sistema kupikartu.ba, na Trgu Krajine ili u prostorijama agencije Stars&more, na adresi Jevrejska 6, u Banjaluci.

Festival podržali: Mtel, Nova banka, Coca-cola, Tuborg i mnogi drugi.

Latest Posts

Don't Miss