Thursday, June 13, 2024

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i NLB Banka d.d., Sarajevo potpisali sporazum o saradnji

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i NLB Banka d.d., Sarajevo potpisali su sporazum o saradnji koji, između ostalog, obuhvata projekat u okviru akademskog predmeta Organizacijsko ponašanje. Studenti će kroz mentorski pristup predmetne profesorice dr. Amre Kožo i rukovoditeljice Alumni asocijacije Ekonomskog fakulteta dr. Alise Mujkić biti usmjereni na adekvatan odabir tema, te sprovođenje plana istraživačkih aktivnosti u kontekstu NLB Banke Sarajevo. Projekte studenata će ocjenjivati stručni žiri, a prve tri grupe studenata sa najboljim projektima će osvojiti prigodne novčane nagrade. Rezultati istraživanja studentskih projekata bit će korišteni kao putokaz za unapređenje poslovanja Banke, čime se studentima ujedno otvara i značajan prostor za obavljanje ferijalnih praksi i zaposlenje u Banci.

NLB banka je u 2021. godini proglašena drugim najpoželjnijim poslodavcem u finansijskom sektoru, a studenti će ovim putem imati priliku da se kroz istraživanje na zadane teme upoznaju sa organizacijskim okruženjem NLB Banke Sarajevo, i tako dobiti bolju sliku o internom funkcionisanju jedne finansijske institucije sa uspostavljenim sistemom vrijednosti.

“U NLB Banci Sarajevo njeguju organizacijske vrijednosti u kojima svaki uposlenik treba da se osjeća ugodno i bude svjestan da, ukoliko je potrebno, može dobiti podršku ili pomoć od svojih kolegica i kolega. Radi se o profesionalnom okruženju sa prilikom za napredak gdje svi čine jednu veliku porodicu u kojoj se ljudi brinu jedni za druge”, istakla je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo. S druge strane, a prema riječima Dekanese Ekonomskog fakulteta u Sarajevo prof. dr. Jasmine Selimović, “Ekonomski fakultet u Sarajevu na ovaj način i dalje osnažuje svoj uticaj u poslovnom okruženju, opravdavajući time zasluženo dobijene prestižne akreditacije iz oblasti visokog obrazovanja.”

Potpisivanju ovog značajnog sporazuma prisustvovali su i doc. dr. Emir Kurtić, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, te Berina Belkić Tepić, voditeljica odjela za PR i marketing NLB Banke. Saradnja ove dvije institucije inicirana je u okviru aktivnosti Alumni asocijacije Ekonomskog fakulteta, čiji su članovi i mnogobrojni zaposlenici NLB banke.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img