Latest Posts

Drive-In Cinema bit će održano i u sklopu 12. OFF-a: Karte puštene u prodaju

S obzirom na to da je Drive-In kino, koje je održano nedavno, izazvalo veliki interes gledalaca, organizatori su odlučili da i u sklopu OFF-a prikazuju filmove na ovaj način, za sve one koji ih vole gledati iz udobnosti svojih automobila, a i ovaj put će ono biti održano na istoj lokaciji – na parkingu u ulici Kotromanića, na Marijin Dvoru. Osim Drive-In kina, OFF će predstaviti i Addiko Open Air Cinema, koji publici donosi vrhunski ugođaj gledanja filmova iz vreća za sjedenje i ležaljki, a lokacija ovog kina bit će otkrivena tokom nadolazećeg vikenda.

“Dvanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo predstavit će nešto više od 35 filmova iz 12 zemalja svijeta, od čega je 10 svjetskih i 15 regionalnih premijera. Britanski film ‘County Lines’ će otvoriti Festival u petak, 24. jula, prikazivanjem u sklopu ceremonije otvaranja u Pozorištu mladih Sarajevo, te u sklopu Addiko Open Air Cinema. Istu noć, program ‘Velikih pet’ otvorit će američki film ‘Green Book’“, kazao je Kenan Musić, direktor OFF-a.

U sklopu Drive-In kina bit će prikazano ukupno šest filmskih naslova, iz programa OFF Screen: „Green Book“, „Game Night“, „War Dogs“, „The Shiny Shrimps“ i „Argo“, te film „Postcard from London“ iz programa Best of OFF.

- Advertisement -

U sklopu Addiko Open Air Cinema prikazat će se pet dugometražnih filmova iz selekcije ‘Velikih 5’ – “Country Lines”, “Auer Haus”, “Team Marco”, “Club of ugly Childern” i “The Way Way Back“, dok će se u sklopu ‘Ultra Cinema powered by BH Telecom’, u Pozorištu mladih Sarajevo, prikazati kratki filmovi iz selekcija ‘OFF Generacija’ i ‘Wolf Competition’.

„Ovogodišnji Festival realizuje se pod pokroviteljstvom Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Vlade Kantona Sarajevo i pod posebnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, te Ministarstva saobraćaja KS. Glavni sponzor Festivala je BH Telecom, a ekskluzivni sponzor je Addiko banka“, dodao je Musić.

Kompletan program Festivala dostupan je na stranici www.omladinski.ba, a najavni video za Festival i Drive-In kino možete pogledati na sljedećem linku:

Karte su dostupne u sistemu kupikartu.ba ili na prodajnim mjestima Kupi kartu širom Bosne i Hercegovine već od danas, 07.07.2020.

Latest Posts

Don't Miss