Saturday, May 18, 2024

Dnevnik Newsmax Adria od večeras na Novoj BH

Centralna informativna emisija Nove BH bit će večeras predstavljena pod novim vizuelnim identitetom i imenom Dnevnik Newsmax Adria. Svake večeri u 18:30h najaktuelnije informacije iz zemlje i svijeta gledateljima će prezentirati poznata televizijska imena: Armina Čengić i Vlado Marić te Amina Hodžić i Aleksandar Hršum. Zajedno sa njima više od 20 vrhunskih profesionalaca, predvođeni direktoricom vijesti i programa Newsmax Adria Jasminom Demirović Mustafić, kreirat će relevantan sadržaj i izvještavati o svim ključnim događajima iz Bosne i Hercegovine i svijeta njegujući standarde profesionalnog i neovisnog novinarstva.

„Sretna sam da su naši dosadašnji uspjesi prepoznati na svjetskoj razini, a partnerstvo sa Newsmax TV kućom, koja je proglašena za najbrže rastući kablovski kanal koji je prisutan u čak 70 miliona domova u SAD-u, dat će novu snagu i vrijednost našem Informativnom programu, kojem su gledatelji u Bosni i Hercegovini već ukazali povjerenje i prepoznali ga kao relevantan i neovisan TV sadržaj. Nastavljamo graditi povjerenje sa njima kroz istinitost, upornost i pomicanje granica izvještavanja za dobrobit svih građana naše zemlje. Ujedno, bit ćemo aktivni pokretači svih noviteta i predvodnik najsavremenijih tehnoloških dostignuća, prateći transformacije koje svakodnevno doživljava medijska industrija”, kazala je Jasmina Demirović Mustafić, direktorica vijesti i programa Newsmax Adria.

Dnevnik Newsmax Adria od ponedjeljka do nedjelje u domove gledatelja širom Bosne i Hercegovine donosit će pregled najaktuelnijih događaja iz zemlje i svijeta, uz mnoštvo analiza, istraživanja, javljanja uživo i gostiju u studiju. Misao vodilja tima Newsmax Adria je poticati na pozitivne društvene promjene kontinuirano podižući kvalitetu prezentacije sadržaja te stavljajući u fokus život običnog čovjeka i teme koje su od suštinskog značaja za njegov kvalitetniji život. 

Podsjećamo, United media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi u čijem vlasništvu je i Nova BH, protekle sedmice ozvaničila je partnerstvo sa američkom medijskom imperijom Newsmax. Po okriljem te saradnje Nova BH producirat će novi informativni program Newsmax Adria, a koji će do kraja godine prerasti u poseban televizijski kanal sa centrima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img