Tuesday, May 21, 2024

Direktor Wizz Aira nagrađen na ceremoniji “Airline Strategy Awards 2021”

Wizz Air, najbrže rastuća aviokompanija u Evropi, danas je objavila da je njen direktor József Váradi nagrađen u kategoriji “Low-Cost Leadership” na godišnjoj dodjeli nagrada Airline Strategy Awards održanoj 27. septembra 2021. godine. Nagrada se dodjeljuje za dinamično vodstvo i jasnu viziju koju je Váradi pokazao tokom pandemije.

Ove godine nagrade su dodijeljene kao priznanja za visokokvalitetno vodstvo, s posebnim naglaskom na izvanredne rezultate tokom pandemije Covid-19. Flight Global je pohvalio pobjednike zbog pokazivanja agilnosti i fleksibilnosti u toku najdublje i kontinuirane krize s kojom se industrija suočila.

Bilanca ulaganja, agilni operativni model i kontinuirani fokus na diversifikaciji omogućili su kompaniji da izađe iz pandemije kao strukturalni pobjednik, uspostavivši više od 300 novih ruta, otvorivši 17 baza i primivši 33 nova aviona u svoju mrežu u periodu od marta 2020. Kako bi podržao brzi oporavak i ambiciozne planove rasta, Wizz Air zapošljava nove radnike. Do decembra 2021. godine planiraju zapošljavanje 800 novih članova kabinske posade i 300 pilota.

József Váradi, generalni direktor Wizz Aira, izjavio je: “Čast mi je primiti nagradu za liderstvo u oblasti niskobudžetnih kompanija na dodjeli nagrada Airline Strategy Awards, pogotovo na izlasku iz perioda izazovnih 18 mjeseci. Zahvaljujući predanosti i trudu izvanrednog tima Wizz Aira uspjeli smo uspješno iskoristiti prilike kako su se pojavljivale, a pritom smo pokazali izuzetnu agilnost i otpornost usred neviđene nesigurnosti i nestabilnosti. Nastavit ćemo jačati svoju poziciju dugoročnog pobjednika ove krize i ostati predani pružanju što nižih cijena našim korisnicima ka sve većem broju odredišta.”

Možda vas zanima

spot_img
spot_img