Latest Posts

CANICROOS UTRKA „KIRINA STAZA“ 30. MAJA NA PLANINI VILENICA

Prva canicross utrka (trčanje sa psima) „Kirina staza“ bit će održana na planini Vilenica nadomak Travnika i Novog Travnika u nedjelju 30. maja. Ova utrka duga 7 kilometara prolazi prekrasnim prirodnim ambijentom bogatim zanimljivim potocima i šumskim putevima, a za razliku od sličnih utrka ne sadržava dijelove koji se trče asfaltom. U okviru utrke planirane su i popratne aktivnosti koje podrazumijevaju različite radionice, degustaciju autohotne domaće hrane, canihike i planinarske ture te druženje ljubitelja pasa i prirode. Prijave za utrku i uplate simbolične startnine otvorene su do 20. maja na www.gb3.ba/timing/.

Motiv pokretanja utrke je uspomena na jednog malog psa koji nažalost svoju utrku nikad neće istrčati, ali i popularizacija ovog divnog sporta i ponuda drugačije perspektive druženje vlasnika sa njihovim psima“, istakao je organizator utrke i osnivač udruženja New Experience Travnik, Oliver Jović.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, organizatori utrke će obezbijediti medicinsku i veterinarsku pomoć, parking mjesto i prijevoz do mjesta utrke. Svi učesnici i učesnice u startnom paketu dobit će unikatnu dizajnersku majicu sa logom utrke, unikatnu dizajnersku finišersku medalju, broj, okrepu, ručak te sponzorske poklone.

- Advertisement -

Canicross je sportska disciplina koja je postala popularna početkom milenija, a prvo svjetsko prvenstvo održano je 2003. godine. Ovaj sport nastao je spontano u nordijskim zemljama iz treninga sportskih pasa koji zimi vuku zaprege, a održavaju kondiciju tokom čitave godine, odnosno i onda kada nema snijega.

Sve dodatne informacije o utrci dostupne su na www.gb3.ba, Facebook stranici te putem emaila kirinastaza@gmail.com.

Latest Posts

Don't Miss