Saturday, June 15, 2024

Bogat program na ovogodišnjem Javorwood festivalu: Z++, Stoposto & Black Beriz, Klabika i brojni regionalni umjetnici

Javorwood festival 2020 će, uprkos okolnostima u kojoj se našla festivalska djelatnost diljem svijeta, biti održan u svom standardnom terminu, u prelijepom planinskom ambijentu Javorovog Dola na Bjelašnici, te kao i prethodnih godina pokušati spojiti prirodu i umjetnost. I ove godine Javorwood festival 2020 će biti sjajna prilika za sve posjetitelje da poprate odličan program umjetnika iz regije, ali i da posjete Bjelašnicu, i Javorov Do, u ljetnom periodu, kao bh. turističku atrakciju u godini u kojoj su putovanja van zemlje znatno otežana. Javorwood Festival poziva građane Bosne i Hercegovine, ali i regije, svih generacija da posjete Javorov Do 25. jula jer će svako za sebe moći poraći ponešto, budući da program obuhvata umjetničku rezidenciju, radionice za odrasle i djecu, scenske nastupe, i muzički program na tri stagea.

Ove godine Javorwood festival okupiće 15 mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine u okviru umjetničke rezidencije, a koji se bave različitim oblastima umjetnosti. Pet dana u okviru umjetničke rezidencije na Bjelašnici ove godine provešće : Merima Pirija, Merjem Duraković, Grupa IGNIS(Emina Perla, Imran Muratagić i Maja Živko),  Elmedina Imamović, Vedran Poričanin, Sasa Peševski, Amina Ahmetović, Belma Leka, Dani Živko , Irma Čamdžija, Marina Krsmanovic i Ensar Hadžić, i tokom cijelog tog perioda stvarati nova djela te ostvarivati interakciju sa publikom.

Glavnog dana festivala, u subotu 25. jula biće prezentiran bogat umjetničko-zabavni program za sve generacije. Tako će u prostoru Javorovog Dola svi posjetitelji imati priliku učestvovati u radionicama crtanja po voću, iscrtavanja knom, literarnim radionicama, meditaciji, i drugim kreativnim aktivnostima, u periodu od 12-17h, a radionice će držati:  Merima Pirija , Israa Naser, Nedim Slesh, Vedran Obojena Klapa, Amina Šatrović i Boris Lalić.

U Amfiteatru, od 18 do 20h publika će moći pogledati raznovrstan scenski program. Poznati bosanskohercegovački glumac Rijad Gvozden izvešće svoju hit komediju Bosanac na odmoru i sigurno nasmijati publiku ovogodišnjeg festivala, a zatim slijede Toxic plesni performans u izvedbi Harun & Hana, muzički nastup Emi Trnke, kao i nastup DJ dvojca Keon & Katze .

U okviru muzičkog programa ovogodišnjeg Javorwood festivala predstaviće se regionalna imena u usponu uz koje je dobra zabava zagarantovana. Tako će u Amfiteatru od 20 do 03h publika imati priliku popratiti nastupe Da2Ed,  mladog hip-hop dvojca Stoposto & Black Beriz koji je veliko osvježenje na bh. hip-hop sceni, Cheeka & BaloO, zatim Z ++ prošlogodišnju regionalnu muzičku senzaciju iz Osijeka(Hrvatska), a program Amfiteatra, kao što je to slučaj i sa druga dva stagea zatvoriće Klabika svojim setom.

 

 

Na Javor Lounge posjetitelji će u periodu od 12-18h imati priliku slušati  Antares, Marinu Mimozu i Enu Smajić, dok će na Wood Terrace nastupiti  Sahfi, Rog i Aschare Intersection. Sve informacije vezane za program i umjetnike biće dostupne na oficijelnoj Facebook stranici i Instagram profilu Javorwood festivala u narednim danima.

 

Ulaznice za ovogodišnji festival u prodaji su do 24. jula. i mogu se kupiti po cijeni od 10 KM na servisu kupikartu.ba, a ove godine organizatori su se pobrinuli da posjetiteljima budu dostupni i posebni vikend aranžmani u Hotelu Bjelašnica sa doručkom i opcijom korištenja bazena. Na dan održavanja festivala određeni broj ulaznica će biti dostupan i na ulazu u Javorov Do.

 

Pored navedenih sadržaja, svi posjetitelji Javorovog Dola imaće priliku uživati u prelijepom planinskom ambijentu, sportskim aktivnostima te atrakcijama i gastronomskoj ponudi Javorovog Dola te provesti nezaboravan vikend na jednoj od najljepših bh. planina.

 

Organizatori Javorwood festivala 2020 napominju da je sigurnost posjetitelja i umjetnika usljed trenutne epidemiološke situacije tokom održavanja festivala na prvom mjestu, tako da će se na lokaciji održavanja festivala poštovati mjere vezane za javna okupljanja na otvorenom koje je propisao Krizni štab/FUCZ te omogućiti pristup uputama o zaštiti od COVID-19 infekcije i dezinfekcijskim sredstvima.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img