Saturday, May 18, 2024

Bh. kantautor Dino Šoše objavljuje konkurs „Moja pjesma-tvoja priča“:Osvojite 500 eura nagradu za najljepšu priču!

Bh. kantautor Dino Šoše singl„Greška“s novog albuma„Četiri ljubavna doba“odlučio je promovirati na nešto drugačiji i kreativniji način, te je objavio konkurs „Moja pjesma – tvoja priča“.

Muzika i književnost oduvijek su bili povezani, a konkurs je savršena prilika da pokažete svoje spisateljsko umijeće.

Kako učestvovati? Učešće na konkursu je veoma jednostavno: poslušajteDinin novi singl (singl „Greška“ u mp3 formatu možete besplatno preuzeti na ovom linku:

napišite vašu priču koja ide uz pjesmu i pošaljite je e-mailom na:prica@dinosose.com.

Možda baš vaša priča osvoji glavnu nagradu: 500 eura!

Konkurs je regionalnog karaktera, te u njemu mogu učestvovati i zemlje u susjedstvu BiH: Hrvatska, Srbija i Crna Gora.

  • Pjesme obično dobiju spot, ali ovaj put sam odlučio da umjesto video priče, potražim priču, slova koja će je upotpuniti. Sa jedne strane, jer je to neobičniji put, a s druge jer znam da među nama ima mnogo kreativnih kojima nevremena u kojima živimo ne dopuštaju da pronađu put do publike. Nadam se da je ovo prilika da mi pronađemo njih, pjesmom…- kaže Dino.

Teme za priču su slobodne, ali moraju biti u skladu s novom pjesmom. Autori nisu ograničeni dužinom priče, a u konkursu, koji je otvoren do 31. maja 2020. godine, mogu učestvovati svi koji se ne bave profesionalno pisanjem. Stručni žiri odabrat će tri najbolje priče, koje ulaze u finalni izbor. A, najbolju priču, uz žiri, izabrat će lajkovi na Dininim društvenim mrežama na Instagramu i Facebooku.

S obzirom na pandemiju corona virusa koja vlada u cijelom svijetu, Dino Šoše na ovaj način želi poslati poruku optimizma i nade u bolju i svjetliju budućnost, ali i promovirati istinske i prave vrijednosti u društvu.

A o tome kako je nastala „Greška“, drugi singl s albuma „Četiri ljubavna doba“ koji predstavlja javnosti, Dino kaže:

  • „Greška“ je muzička priča o ljubavi i svemu onome što ide uz nju.Ima tu i smijeha i suza, i strasti i ljutnje i pomutnje, ali na kraju, kad sve sabereš i oduzmeš, ostane ono nešto, nešto što te vodi, pa makar i pogrešnim putem. A nekad se ispostavi da te na kraju pogrešnog puta čeka prava stvar…

Ohrabrujemo sve koji posjeduju talent za pisanje da iskoriste ovu priliku, puste mašti na volju, pošalju nam svoju najbolju priču, i, ko zna, možda baš ovaj konkurs bude vaš prvi korak koji vodi u bogati i raznovrsni svijet književnosti.

S nestrpljenjem iščekujemo vaše priče. Sretno svima.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img