Thursday, June 13, 2024

Avantura počinje sa selfijem na jednoj od brojnih bosanskohercegovačkih destinacija: Odmori na domaćem terenu i plati 10% manje Visa karticom!

Bosna i Hercegovina je puna destinacija koje kao da ste već vidjeti u „Gospodaru prstenova“ „Grizli Adamsu“ ili „Posljednjem Mohikancu“.  Od romantičnih predjela, stvorenih za duge šetnje, do visokih planinskih vrhova, za najveće avanturiste. Ove godine, iz dobro poznatih razloga, svi prakticiramo ‘staycation’. Ova riječ, koja je već uvrštena kao jedna od najguglanijih ove godine, označava provođenje odmora u mjestu u kojem živite ili unutar vlastite države.  

Za posjetu Uni – jednoj od najljepših rijeka u Evropi, za užitak i opuštanje na Plivskim jezerima, za avanturističko planinarenje na Blidinju ili nekoj drugoj planini u Bosni i Hercegovini, potrebna je volja, mnogo manje novca nego kada odmaramo van granica naše zemlje i Visa kartica kako biste platili 10% manje i taj novac potrošili možda na produženi godišnji odmor!

I to nije sve! Svjetski poznati vodopad. Ima zipline dug 250 metara. Ima jezera. Mladenci dolaze da se vjenčaju ispred njega. Niagarini vodopadi? Viktoriji vodopadi? Ne, to je naše Jajce! Jedini grad koji ima vodoplav u centru grada, kao da je grad izgrađen baš oko njega.

Jezero smješteno na preko 1,500 metara nadmorske visine, jedno od najljepših ledničkih jezera u Evropi. Dom je nekoliko autohtonih vrsta flore i faune, a kažu da se endemični uzorak vodozemca tritona još uvijek može tu naći. Nisu Alpe! To je Prokoško jezero.

I brojne druge destinacije koje sigurno više zavrjeđuju selfie nego da smo posjetili bilo koje svjetsko čudo i sliku plasirali na jedan od naših profila na društvenim mrežama.

Ove godine, otkrivamo Bosnu i Hercegovinu, njene ljepote, njene mogućnosti, gostoljubljivost njenih ljudi. Gostoljubljivost nas samih. Osim što ćete uštedjeti 10% putem Visa kartice, možete se počastiti dodatnim odmorom jer Vam ne treba test na corona virus bilo gdje da putujete unutar granica naše zemlje. Dakle, ovog ljeta odmorite na domaćem terenu! Istražite divne destinacije u Bosni i Hercegovini koje odavno želite posjetiti. Na odmoriubih.ba pronađite smještaj, ture, lokalne turističke ponude. Odlučite se za sigurnu online kupovinu Visa karticama i do 01.09. iskoristite 10% popusta.

Moderna web platforma Odmori u BiH – https://odmoriubih.ba/ nudi široku ponudu turističkih paketa, aktivnosti i lokacija. Na Vama je da, na osnovu svojih afiniteta, izaberete vrstu odmora i posjetite jedno od brojnih domaćih bogatstava, uštedite novac i dugo pamtite posjetu jednom od brojnih „bosanskohercegovačkih čuda“.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img