Thursday, June 13, 2024

AMINA MUADDI: Nova kreativna snaga

Upoznajte dizajnericu cipela koje nose Rihanna, Kendall Jenner i kraljica Rania

Christian Louboutin poznat je po crvenim đonovima, a Manolo Blahnik po kopčama sa kristalima. A po čemu se raspoznaje Amina Muaddi? Po potpetici koja se širi, poput djela predstavnika kubizma, te je toliko upečatljiva, da je znatiželjnici zaustavljaju na ulici – prije nego se rastope nakon što doznaju da razgovaraju sa dizajnericom cipela, lično! “Veoma su udobne – ali, nisam ih dizajnirala imajući to na umu”, kaže ona. “Proširena potpetica odlična je na travi i šljunku, jer ćete zadržati ženstven izgled tanke potpetice, uz komfornu platformu. Ja ih mogu nositi cijeli dan.”

Lista čekanja

Rihanna, Kendall Jenner i Dua Lipa poznate su klijentice, koje su samostalno došle do njenih cipela. Još jedna ljubiteljica je i kraljica Rania od Jordana, koja je jedan par nosila u nedavnoj diplomatskoj posjeti Londonu kako bi se susrela sa kraljicom Elizabetom II. Ovo otprilike objašnjava zbog čega su pomenute cipele savršene: jer će vas odvesti na čaj u Buckinghamsku palaču, ali su savršene i za jahtu u Saint Tropezu.
Tridesettrogodišnja Amina Muaddi je pola Rumunka, a pola Jordanka, ali je uglavnom odrasla u Italiji, da bi danas živjela u Parizu. Ona je dio nove kreativne snage, čije se prisustvo itekako osjeća u modnoj industriji. Uvijek je imala opsesiju prema cipelama, te iskustva u stiliziranju slavnih, ali se dizajniranju obuće u potpunosti posvetila 2012. Otkako je lansirala ekskluzivnu kolekciju za Browns, Amina Muaddi je postala dizajnerica obuće uz čije kreacije dolazi i lista čekanja.

Gracija 373, 26.7.2019.

Možda vas zanima

spot_img
spot_img