NaslovnicaRaportPromoPrijave za besplatnu edukaciju za barmene, konobare i bariste otvorene su još...

Prijave za besplatnu edukaciju za barmene, konobare i bariste otvorene su još sedmicu dana

Ako su ambicija i kreativnost ono što te najviše motivira kao barmena, konobara ili baristu i imaš najmanje godinu dana iskustva u ugostiteljstvu, imamo odličnu vijest: do 17. januara otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, koja ti nudi priliku da stekneš nezaboravno iskustvo i znanja koja će doprinijeti razvoju tvoje karijere.

Prijave za besplatnu edukaciju otvorene su do 17. januara na raisethebar.hr/akademija, a sve što je potrebno za prijavu jest ispuniti prijavni obrazac.

Uz teorijsku nastavu koja se odvija u Coca-Colinom obrazovnom centru u Zagrebu, Akademija Raise the Bar obuhvata i terensku nastavu te praksu koja se odvija u barovima i restoranima diljem Hrvatske.

Program Akademije razvijen je u saradnji s renomiranom školom European Bartender School i obuhvata:

1. ulogu i odgovornost konobara, odnosno barmena
2. barski menadžment (postupci, vođenje tima/zaposlenici/zapošljavanje/odnosi, doživljaji i zadovoljstvo gosta, trendovi/inovacije, zauzetost/raspodjela/multitasking, standardizacija, planiranje/ciljevi, nadzor nad dobiti, nadzor)
3. pravila ponašanja i usluživanja gosta u barovima i restoranima
4. pravilnu upotrebu barske opreme, leda, voća i čaša
5. poznavanje pojmova fermentacije i destilacije
6. historiju, klasifikaciju, proizvodnju i kušanje kategorije jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina, kafe i kafenih napitaka te miješanih pića
7. izradu vlastitih sirupa, likera i shruba
8. pravilnu upotrebu svih barskih tehnika
9. poznavanje recepata 88 klasičnih koktela i modernih klasika.

Polaznici koji uspješno završe program dobit će potvrdu koju izdaje Coca-Cola HBC Hrvatska u saradnji sa školom za barmene European Bartender School, a tokom edukacije imat će priliku učiti od stručnjaka kao što su Andrej Čapka, direktor i vlasnik Zmajske pivovare, Ivan Jug, somelijerski prvak Hrvatske, suvlasnik i voditelj restorana Noel te Andrea Klemenčić, menadžerica u hotelijerstvu u odjelima za gastronomiju i restoraterstvo.

Više informacija o Akademiji Raise the Bar možete saznati na internetskoj stranici raisethebar.hr, a kako izgleda edukacija u sklopu Akademije pogledajte na stranicama projekta na Instagramu i Facebooku.

 

PREPORUČUJEMO